Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 May 2022 09:01

7 λόγοι για να αλλάξετε την endpoint λύση ασφαλείας σας

Η τρέχουσα τάση των επιτυχημένων κυβερνοεπιθέσεων δείχνει ότι οι πρακτικές κυβερνοασφάλειας συχνά δεν ανταποκρίνονται στο καθήκον της προστασίας των χρηστών, των δεδομένων και των συσκευών από τις σημερινές απειλές, οι οποίες γίνονται πιο συχνές, πολυάριθμες και εξελιγμένες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πόροι, η τεχνολογία και η ικανότητα διαχείρισης της ασφάλειας των συσκευών και των σημείων πρόσβασης στα εταιρικά δίκτυα είναι πιο απαραίτητες από ποτέ. Υπάρχουν επτά ενδείξεις που πρέπει να προσέξετε, οι οποίες μπορούν να ειδοποιήσουν τους χρήστες όταν μια λύση δεν προστατεύει σωστά τα τελικά σημεία μιας εταιρείας:

1. Αποσυνδεδεμένα εργαλεία ασφαλείας

Σε πολλές περιπτώσεις οι οργανισμοί αναγκάζονται να ενσωματώσουν διαφορετικές λύσεις από πολλούς ανταγωνιστές. Αυτό προσθέτει πολυπλοκότητα στη συντονισμένη διαχείριση των εργαλείων, δημιουργεί προβλήματα απόδοσης και κενά ασφαλείας αντί να παρέχει καλύτερη προστασία.

Μια ενοποιημένη πλατφόρμα ασφαλείας παρέχει τη δυνατότητα αυτόματων εργασιών και μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ των διαφορετικών διαδικασιών. Αυτό καθιστά το τμήμα πληροφορικής πιο αποτελεσματικό όσον αφορά στη διασφάλιση της προστασίας της εταιρείας και μειώνει το κόστος μέσω της αγοράς μιας ενιαίας λύσης.

2. Σύνθετη διαχείριση της λύσης

Μια λύση ασφαλείας που δεν είναι εύχρηστη καταλήγει να είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων. Μια endpoint λύση πρέπει να έχει τα ακόλουθα τρία χαρακτηριστικά για να αποφευχθεί αυτό:

  • Απλότητα λειτουργίας κάτω από έναν μόνο ελαφρύ παράγοντα που είναι ευέλικτος και μπορεί να διαχειριστεί μέσω μιας μόνο κονσόλας.
  • Εύκολη και γρήγορη υλοποίηση, με ελάχιστη επίδραση στην απόδοση του τελικού σημείου και χωρίς την ανάγκη πρόσθετης υποδομής.
  • Υψηλή απόδοση και επεκτασιμότητα μιας αρχιτεκτονικής που βασίζεται στο Cloud.

3. Ανεπαρκής προστασία από εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις

Οι χάκερ έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τα σοβαρά κενά ασφαλείας των λύσεων με παραδοσιακές τεχνολογίες. Για τη διασφάλιση ότι τα τελικά σημεία προστατεύονται αποτελεσματικά, χρειάζεται μια λύση που να ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας βασισμένες σε Zero Trust μοντέλο προστασίας, ένα μοντέλο που δεν επιτρέπει την εκτέλεση διαδικασίας ή εφαρμογής που δεν έχει προηγουμένως ταξινομηθεί ως αξιόπιστη.

4. Εκχώρηση πολλών αποφάσεων ασφάλειας σε πελάτες

Οι απώλειες μετά την αποτυχία εντοπισμού παραβίασης ασφαλείας από οργανισμούς που δεν χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες υπηρεσίες ή/και τεχνολογίες είναι σχεδόν διπλάσιες. Επιπλέον, οι επαγγελματίες του κλάδου υπογραμμίζουν την έλλειψη δεξιοτήτων κυβερνοασφάλειας και εκπαίδευσης στις εταιρείες. Απαιτούνται υπηρεσίες αυτοματοποιημένης ανίχνευσης τελικού σημείου, περιορισμού και απόκρισης για τη μείωση του φόρτου εργασίας των χρηστών και τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.

5. Ασυμβατότητα με άλλες αρχιτεκτονικές ή παλαιού τύπου συστήματα

Υπάρχουν λύσεις που δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν το 100% των υπολογιστών που εξακολουθούν να εκτελούν συστήματα παλαιού τύπου ή που δεν είναι πλήρως συμβατές με διαφορετικές αρχιτεκτονικές. Αυτό καθιστά τα συστήματά τους εξαιρετικά ευάλωτα.

6. Αδυναμία μείωσης του μεγέθους της επίθεσης

Ένα μοντέλο Zero Trust αρνείται συστηματικά την εκτέλεση οποιουδήποτε δυαδικού και χρησιμεύει ως βάση για διαφορετικές λειτουργίες που καλύπτουν όλα τα διανύσματα και πιθανές τακτικές επίθεσης. Αυτό περιλαμβάνει anti-exploit, προστασία ιστού ή διαχείριση ενημερώσεων κώδικα για το λειτουργικό σύστημα και για εφαρμογές τρίτων, καθώς και δυνατότητες εντοπισμού συμφραζομένων σε εξωτερικές προσβάσεις, servers, πλευρικές κινήσεις ή ύποπτη συμπεριφορά από ransomware και κακόβουλο λογισμικό χωρίς αρχεία.

7. Έλλειψη κεντρικής τεχνικής υποστήριξης ή παραπομπή σε τρίτους

Σε ορισμένους προμηθευτές κυβερνοασφάλειας, ενδέχεται να προκύψουν ζητήματα υποστήριξης και να μην παρέχεται επαρκές επίπεδο υπηρεσιών, αφήνοντας τον πελάτη στο έλεος των κυβερνοεπιθέσεων ή αντιμετωπίζοντας δυνητικά επείγοντα προβλήματα. H Data Ally παρέχει στους συνεργάτες πάντα άμεση τεχνική υποστήριξη.

Οι Endpoint Security λύσεις που παρέχει η Data Ally προσφέρουν προηγμένη προστασία σε οργανισμούς. Βασισμένη στην Zero Trust αρχιτεκτονική, η πιο προηγμένη λύση μας EPDRπαρέχει δύο προεπιλεγμένες υπηρεσίες. Η Υπηρεσία Zero Trust ταξινομεί αυτόματα το 100% των διαδικασιών και των εφαρμογών, επιτρέποντας μόνο σε εκείνες που είναι αξιόπιστες να εκτελεστούν. Η Υπηρεσία Threat Hunting εντοπίζει ύποπτη συμπεριφορά από χάκερ και προηγμένες απειλές. Όλα αυτά πραγματοποιούνται απλά σε μία μόνο κονσόλα, έτσι ώστε οι εταιρείες να μπορούν να αφιερώσουν τον χρόνο τους για να προσφέρουν αξία στους πελάτες τους.

Τεύχος 70

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ