Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 May 2022 09:00

Καινοτόμο καλωδιακό σύστημα από την Grid Telecom με τη Cinturion στην Ελλάδα

Η θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom, υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την Cinturion Corp Ltd, με αντικείμενο την προσαιγιάλωση των προηγμένων υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων TEAS στον ελλαδικό χώρο.

Το καλωδιακό σύστημα TEAS (Trans Europe Asia System) της Cinturion, είναι το πιο εξελιγμένο υποθαλάσσιο και επίγειο δίκτυο διεθνών διασυνδέσεων, το οποίο προσφέρει υψηλές ταχύτητες, αξιοπιστία και ασφάλεια. Αποτελείται από δύο ξεχωριστές συνδέσεις κατά μήκος της Μεσογείου, που συνδέουν τη Μέση Ανατολή μέσω πολλαπλών διαδρομών κατά μήκος της Αραβικής Χερσονήσου και μίας ακόμη όδευσης στον Κόλπο της Άκαμπα και της Ερυθράς Θάλασσας. Το σύστημα TEAS είναι το πρώτο σύστημα διπλής διαδρομής του είδους του, που παρέχει νέες υπηρεσίες για την ανάπτυξη σύγχρονων Data Centers, και επιτρέπει ευρυζωνικές προσβάσεις χαμηλής καθυστέρησης μετάδοσης δεδομένων στις αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ινδίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κου Bill Marra, του Ανώτερου Εμπορικού Διευθυντή της Cinturion: «Η συνεργασία της Cinturion με την Grid Telecom θα παρέχει τις πιο προηγμένες, ασφαλείς και καινοτόμες τεχνολογίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, εξυπηρετώντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για διεθνείς τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις υψηλής ποιότητας».

Με τη σειρά του, ο κος Γιώργος Ψυρρής, Διευθυντής της Grid Telecom, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Cinturion και θέτουμε τις βάσεις για την υλοποίηση του καινοτόμου καλωδιακού συστήματος TEAS στην Ελλάδα. Το σύστημα αυτό θα φέρει μία ακόμη εναλλακτική διεθνή όδευση στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, ενισχύοντας τον στρατηγικό ρόλο της Κρήτης ως διεθνούς τηλεπικοινωνιακού κόμβου».

Τεύχος 68

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ