Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

16 May 2022 06:46

Siemens: Εξαιρετική λειτουργική επίδοση και ανάπτυξη

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου τριμήνου χρηματοοικονομικού έτους 2022 επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις

«Το δεύτερο τρίμηνο, η Siemens συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία και πέτυχε ισχυρή λειτουργική απόδοση. Η αύξηση των παραγγελιών και των εσόδων αντικατοπτρίζει για ακόμα μία φορά την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες για την υποστήριξή που παρέχουμε σε θέματα ψηφιοποίησης, αυτοματοποίησης και βιωσιμότητας. Σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον, η επιχείρησή μας συνεχίζει να είναι ισχυρή», δήλωσε ο Roland Busch, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG.

«Με ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα και εξαιρετικές ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους € 1,3 δισ., το δεύτερο τρίμηνο της Siemens υπογραμμίζει τις εκτελεστικές μας δυνατότητες και τη δύναμή μας, ακόμη και ενόψει σημαντικών αντίξοων συνθηκών», δήλωσε ο Ralf P. Thomas, Οικονομικός Διευθυντής της Siemens AG.

•             Οι παραγγελίες για το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 32% σε δωδεκάμηνη βάση, στα € 21 δισ., λόγω της διψήφιας ανάπτυξης σε όλες τις Βιομηχανικές Δραστηριότητες, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% σε δωδεκάμηνη βάση, στα € 17 δισ. Ο δείκτης καταγραφής της τάσης πωλήσεων ήταν 1,23.

•             Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 22%, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7% σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών και των αποτελεσμάτων χαρτοφυλακίου, κυρίως της εξαγοράς της Varian Medical Systems, Inc. μεταξύ των υπό εξέταση περιόδων.

•             Τα κέρδη για τις Βιομηχανικές Δραστηριότητες μειώθηκαν στα € 1,8 δισ. με περιθώριο κέρδους 11,0%. Και τα δύο επιβαρύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό από € 0,6 δισ. σε επιπτώσεις, κυρίως στη Mobility, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

•             Τα καθαρά κέρδη ήταν € 1,2 δισ. με τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) να ανέρχονται στα € 1,29. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή πριν από την κατανομή των τιμών της αγοράς (EPS pre PPA) ήταν €1,50, ενώ τα καθαρά έσοδα της τρέχουσας περιόδου περιλάμβαναν επιπτώσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία συνολικού ύψους € 0,6 δισ., το προηγούμενο τρίμηνο επωφελήθηκε από κέρδος εκχώρησης € 0,9 δισ. στο πλαίσιο των διακοπεισών δραστηριοτήτων.

•             H ελεύθερη ταμιακή ροή από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες ανέβηκε στα € 1,3 δισ. για το τρίμηνο (1,2 δισ. το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021).

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Siemens, πατήστε εδώ.

Τεύχος 67

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ