Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

16 May 2022 09:01

Ψηφιακός μετασχηματισμός βασισμένος στο Microsoft 365 για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

του Χάρη Ματθαίου

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου επιλέγει ένα υβριδικό μοντέλο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της που βασίζεται στο Microsoft 365, με το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους της να αφοσιωθούν στην ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων και στην εξέλιξη των πελατών της. 

Το πιστωτικό ίδρυμα χρησιμοποιεί τη δύναμη της ψηφιοποίησης για να προωθήσει την καινοτομία, την τοπική επιχειρηματικότητα, την ποιότητα των υπηρεσιών, την βιώσιμη ανάπτυξη και τις παγκόσμιες εξαγωγές. Το υβριδικό μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού που βασίζεται στο Microsoft 365 εξασφαλίζει την προστασία των δεδομένων, την βέλτιστη αποδοτικότητα και την ασυναγώνιστη ψηφιακή εμπειρία του χρήστη για εύκολη πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο. 

Με την υποστήριξη της Syntax, τεχνολογικού συνεργάτη της Microsoft, η ομάδα IT της Τράπεζας Ηπείρου πραγματοποίησε ομαλή μετάβαση στο υβριδικό μοντέλο, σχεδιάζοντας προσεκτικά το πλαίσιο του έργου, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του αλλά και τον προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα, με τη χρήση προηγμένης ανάλυσης δεδομένων για πρόληψη πιθανής απάτης και απειλής μέσω της ανίχνευσης προτύπων, η Τράπεζα ενίσχυσε την ψηφιακή της ασφάλεια. 

Με την εφαρμογή του υβριδικού μοντέλου το κόστος του τμήματος IT και τα λειτουργικά κόστη μειώθηκαν έως και 70%, ενώ με το Microsoft Teams και το Microsoft OneDrive, οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα από όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς ποτέ να διακυβεύεται η ασφάλεια.

Τεύχος 65

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ