Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

9 May 2022 08:56

Η Sunlight Group συνεχίζει να επεκτείνεται με την εξαγορά της PBM

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές και εκτός δρόμου εφαρμογές, ανακοινώνει την εξαγορά της PBM S.R.L. Η PBM S.R.L. διαθέτει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην Έρευνα & Ανάπτυξη και στην κατασκευή καινοτόμων φορτιστών για μπαταρίες και ηλεκτρονικά συστήματα. Εδρεύει στη Vignola της Ιταλίας, όπου λειτουργεί υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, ενώ η ΙΕΝΕ, θυγατρική της PBM, λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής εξαρτημάτων στην περιοχή του San Giorgio di Piano, κοντά στη Bologna. Η PBM εξυπηρετεί την παγκόσμια αγορά των σημαντικότερων παρόχων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας και αρχικών κατασκευαστών εξοπλισμού (OEMs) με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ποιοτικών προϊόντων που περιλαμβάνει φορτιστές μπαταριών για περονοφόρα, καθώς και φορτιστές και εκφορτιστές βιομηχανικών μπαταριών.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών υπογράφηκε στις 29 Απριλίου 2022 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sunlight Group, κ. Λάμπρο Μπίσαλα και από τους μετόχους της PBM. Βάσει της συμφωνίας, η Sunlight Group αποκτά το 80% της εταιρείας, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της PBM κ. Maurizio Pelloni διατηρεί μερίδιο 20% και θα συνεχίσει να ηγείται της λειτουργίας.
Σε συνέχεια της εξαγοράς της Technoform στα τέλη του 2021 και της εξαγοράς του 78% της Sunlight Italy, η Sunlight Group συνεχίζει την υλοποίηση του δυναμικού επιχειρηματικού της πλάνου, ύψους €560 εκατ. Το πενταετές πλάνο στοχεύει στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικής της εταιρείας σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και στην ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού και του δικτύου πωλήσεών της. Για το σκοπό αυτό, η Sunlight προχωράει σε επενδύσεις εκατομμυρίων στις εγκαταστάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επενδύσεις σε εξοπλισμό, αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, Έρευνα & Ανάπτυξη, ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και Συγχωνεύσεις & Εξαγορές.

Τεύχος 60

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ