Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
HelpSystems: Βάζει την Ασφάλεια Cloud στην κορυφή του ψηφιακού μετασχηματισμού
Αν και η μετάβαση στο cloud computing είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση στις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού του οργανισμού σας, είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό ένα πράγμα: η υιοθέτηση του cloud δεν είναι πάντα επιτυχής και η ανεπαρκής ασφάλεια είναι συχνά ο ένοχος πίσω από την αποτυχία του.
Η υιοθέτηση του cloud αναμφισβήτητα μπορεί να μειώσει σημαντικά και τα κόστη για τους οργανισμούς όταν χρησιμοποιείται με μέθοδο και ασφάλεια ωστόσο την ίδια ώρα, οι παραβιάσεις δεδομένων ενδέχεται να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό και σε ορισμένα από τα κρυφά κόστη του υπολογιστικού νέφους (cloud computing). Και οι συγκεκριμένες παραβιάσεις δεν οδηγούν μόνο σε απώλειες πελατών και εσόδων, αλλά μπορούν επίσης να οδηγήσουν και σε βαριά πρόστιμα ως συνέπεια των παραβιάσεων συμμόρφωσης με νομοθεσίες και κανονισμούς που σχετίζονται με την ασφάλεια των δεδομένων, κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα κόστη διακανονισμού τα οποία θα πέσουν στους ώμους όσων επηρεάζονται από τις παραβιάσεις.
Αυτό που συχνά ξεγελά τους οργανισμούς να σκέφτονται την ασφάλεια cloud εκ των υστέρων είναι ότι πολλοί από τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών δημόσιου cloud, όπως οι AWS (Amazon), Microsoft Azure, Google Cloud και Elasticsearch, έχουν ήδη ενσωματωμένη μία προϋπάρχουσα ασφάλεια στην υποδομή cloud τους. Επειδή κάθε οργανισμός χρησιμοποιεί τους πόρους του στο cloud με διαφορετικό τρόπο, η συχνότερη αιτία παραβιάσεων δεδομένων είναι οι εσφαλμένες διαμορφώσεις από τον ίδιο τον πελάτη και όχι από τον πάροχο. Ανάλογα με το μοντέλο cloud που χρησιμοποιεί ένας συγκεκριμένος οργανισμός, μία μεμονωμένη παραβίαση μπορεί να του κοστίσει κατά μέσο όρο από $3,61 εκατομμύρια έως και $4,8 εκατομμύρια σύμφωνα με διαπιστώσεις από την έκθεση Cost of a Data Breach Report της IBM για το 2021.
Ευτυχώς για αυτούς τους οργανισμούς, όπως ακριβώς οι υπηρεσίες cloud μπορούν να ανατεθούν σε εξωτερικούς συνεργάτες, το ίδιο μπορεί να γίνει και για την ασφάλεια στο cloud (Cloud Security). Πλέον, οι οργανισμοί μπορούν να αρχίσουν να απλοποιούν και να αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την ασφάλειά τους στο cloud με τη χρήση εργαλείων αυτοματισμού για να ελέγχουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας αφαιρώντας από την εξίσωση το ανθρώπινο λάθος. Το να έχετε εξ αρχής την απαραίτητη επαρκή ορατότητα στο οικοσύστημα cloud του οργανισμού σας είναι εξίσου σημαντικό. Η καθιέρωση μιας ενιαίας, καθολικής εταιρικής πολιτικής ασφάλειας δεδομένων και ακολούθως η πολυεπίπεδη εφαρμογή λύσεων ασφάλειας δεδομένων, οι οποίες ακολουθούν την εταιρική πολιτική μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της ορατότητας και παράλληλα να μειώσει την πίεση και τον φόρτο στις εσωτερικές ομάδες ασφάλειας.
Ανεξάρτητα από το αν ο οργανισμός σας σχεδιάζει να εφαρμόσει δημόσιο, ιδιωτικό, on-premise ή κάποιο υβριδικό μοντέλο cloud για να προωθήσει τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, η HelpSystems έχει αρκετές διαθέσιμες λύσεις για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις πιο κρίσιμες ανησυχίες σας για την ασφάλεια cloud. Διαβάστε τον οδηγό Data Security Use Cases της HepSystems για να δείτε πώς επιλύουμε τυπικά προβλήματα και όταν είστε έτοιμοι, μιλήστε με έναν από τους ειδικούς μας για να ξεκινήσετε τη δημιουργία της στρατηγικής ασφάλειας cloud σας.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ.