Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 April 2022 06:54

Παραγγελία 125 αεροσκαφών eVTOL για την LCI από την BETA Technologies

Η LCI, μία από τις κορυφαίες εταιρείες αεροπλοΐας και θυγατρική του Ομίλου Libra, υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την BETA Technologies (BETA), την εταιρεία ανάπτυξης ενός πλήρως ενσωματωμένου ηλεκτρικού συστήματος αεροπορίας, για την απόκτηση έως και 125 ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL – electric Vertical Take-Off and Landing). Η δέσμευση της LCI για αγορά αεροσκαφών ALIA-250 eVTOL της BETA θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να στηρίξει βιώσιμα επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, για την οποία έχει προκαταβληθεί τίμημα, η LCI θα αποκτήσει αρχικά 50 αεροσκάφη με δυνατότητα να παραγγείλει συνολικά έως 125. Τα αεροσκάφη eVTOL βρίσκονται επί του παρόντος υπό κατασκευή στις εγκαταστάσεις της BETA στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ.

Το ALIA παράγει μηδενικές λειτουργικές εκπομπές, με μέγιστη εμβέλεια 250 ναυτικών μιλίων, και έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πέντε επιβάτες και έναν πιλότο ή 635 κιλά ωφέλιμου φορτίου. Το αεροσκάφος θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα από βιώσιμες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών υπηρεσιών, μεταφοράς φορτίων και επιβατών με πραγματικές point-to-point επιχειρήσεις.
Τα βασικά πλεονεκτήματα του ALIA περιλαμβάνουν τη δυνατότητα επαναφόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα, το προφίλ μηδενικών εκπομπών και χαμηλότερες απαιτήσεις συντήρησης. Η BETA αναπτύσσει επίσης υποδομές φόρτισης για την υποστήριξη των ηλεκτρικών αεροσκαφών, καθώς και ηλεκτρικών οχημάτων εδάφους.

Το νέο αεροσκάφος eVTOL θα συμπληρώσει τον υπάρχοντα στόλο των σύγχρονων ελικοπτέρων και αεροσκαφών σταθερών πτερύγων της LCI και θα διπλασιάσει σχεδόν τον αριθμό των αεροσκαφών στην αεροπορική της πλατφόρμα σε πάνω από 270 μονάδες. Επιπλέον, η LCI και η μητρική της εταιρεία, ο Όμιλος Libra, του οποίου οι θυγατρικές κατέχουν και διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία σε περισσότερες από 50 χώρες, σκοπεύουν να μοιραστούν με τη BETA την εμπορική και οικονομική τους τεχνογνωσία, καθώς και τις γνώσεις τους σχετικά με αλυσίδες εφοδιασμού μέσω του εδραιωμένου τους δικτύου.

Τεύχος 56

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ