Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Απορρίφτηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Vodafone για τα πακέτα διπλάσιας ταχύτητας Internet του ΟΤΕ
του Χάρη Ματθαίου
Η ΕΕΤΤ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Vodafone για τα πακέτα διπλάσιας ταχύτητας Internet του ΟΤΕ. Κατόπιν αυτού η Vodafone εξετάζει τώρα τις μελλοντικές της ενέργειες, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η προσφυγή της σε ευρωπαϊκά όργανα. Η απόφαση της επιτροπής θα ωφελήσει μεγάλο αριθμό συνδρομητών της COSMOTE που θα δουν τις ταχύτητες σύνδεσής τους στο Internet να διπλασιάζονται δωρεάν και χωρίς καμία μεταβολή στα συμβόλαιά τους, όμως η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αδειοδότηση των νέων πακέτων προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.
Η Vodafone κατέθεσε την πρώτη της αίτηση στις 10 Ιανουαρίου, καθώς η προηγούμενη ολομέλεια της ΕΕΤΤ είχε προλάβει να εγκρίνει το 1/3 των πακέτων του ΟΤΕ, πριν από τη λήξη της θητείας της που τερματιζόταν εκείνη τη μέρα. Και να θυμίσουμε εδώ, ότι όταν στην πανηγυρική παρουσίαση της 15ης Δεκεμβρίου, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τα σχετικά προγράμματα ως μέρος του νέου επενδυτικού του πλάνου και τότε ο Πρωθυπουργός έδωσε την άτυπη, αλλά ουσιαστική έγκρισή του μιλώντας για ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα! Στα μέσα Μαρτίου ο ΟΤΕ προχώρησε στην εμπορική διάθεση των εγκεκριμένων προγραμμάτων COSMOTE και στις 17 του ίδιου μήνα η Vodafone κατέθεσε νέα αίτηση για λήψη άμεσων μέτρων, που και αυτή όμως ήταν αδύνατο να εξεταστεί, διότι δεν είχε ακόμα συγκροτηθεί η νέα ολομέλεια της επιτροπής! Η νέα ολομέλεια εξέτασε τελικά και τις δύο αιτήσεις της Vodafone την Παρασκευή 8 Απριλίου, λαμβάνοντας απορριπτική απόφαση μία εβδομάδα αργότερα.
Η ένσταση της Vodafone για την έγκριση των πακέτων του ΟΤΕ βασίζεται στο γεγονός ότι η ΕΕΤΤ επιμένει να χρησιμοποιεί το παλαιό μοντέλο ελέγχου συμπίεσης τιμής (PSM – Price Squeeze Model) του 2011 και όχι το νεότερο, καθώς μετά από διετή διαβούλευση η έγκρισή του έχει παγώσει από το Μάρτιο του 2021! Σύμφωνα με την εταιρεία αυτό δημιουργεί στρεβλώσεις στη λειτουργία της αγοράς που μακροπρόθεσμα θα προκαλέσουν ζημιά στον τελικό καταναλωτή.