Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 April 2022 09:00

Ακαδημία ψηφιακών δεξιοτήτων με δωρεάν μαθήματα από τον Δήμο Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών με τη λειτουργία της Ακαδημίας ψηφιακών δεξιοτήτων, κάνει ένα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό. Η λειτουργία της Ακαδημίας έχει σκοπό την επιμόρφωση των πολιτών εντελώς δωρεάν.

Ο αντιδήμαρχος ψηφιακής διακυβέρνησης, κος Φώτης Βάββας, παρουσίασε τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του Δήμου, τονίζοντας ότι ήδη το σχέδιο έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Οι δράσεις που σχεδιάζονται αφορούν στα δίκτυα και τις υποδομές της πόλης, σε οριζόντιες δράσεις, σε δράσεις ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του δήμου και σε έξυπνα συστήματα στους τομείς κινητικότητας, τουρισμού, ενέργειας, περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας, στήριξης των επιχειρήσεων, κ.ά.

Η Δημοτική Αρχή, μετά από ενέργειες της Αντιδημαρχίας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχώρησε στην πιστοποίηση του Δήμου ως Ακαδημία Cisco, και θα προσφέρει τα προγράμματα του Cisco Networking Academy. Το περιεχόμενο και η e-learning πλατφόρμα προσφέρονται χωρίς κόστος από τη Cisco, ενώ το πρόγραμμα γίνεται με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος SCG, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση για τον Δήμο.

Η παρακολούθηση του προγράμματος θα γίνεται είτε διαδικτυακά, είτε σε υβριδική μορφή από εξειδικευμένο πιστοποιημένο καθηγητή.

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος και των σχετικών εξετάσεων, θα παρέχεται ψηφιακή βεβαίωση παρακολούθησης (Certification of Completion) και Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης (Digital Training Badge).

Τα δύο πρώτα προγράμματα εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, με γνωστικό αντικείμενο «Βασικές γνώσεις δικτύων» και «Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλεια», τα οποία θα υλοποιηθούν διαδικτυακά.

Τεύχος 52

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ