Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 April 2022 06:49

Profile: Ανοδική πορεία των οικονομικών του Ομίλου

H Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2021, παρουσίασε ανοδική πορεία ως αποτέλεσμα της διεθνοποίησης, της συστηματικής επένδυσης σε νέες τεχνολογίες, της πορείας των εξαγορών, και των νέων αναθέσεων εντός και εκτός συνόρων.

Συγκεκριμένα, κατά το 2021, σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου παρουσιάζει αύξηση κατά 34% και ανήλθε σε 20,1 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή είναι συνέπεια των νέων έργων, αλλά και της σταθερής προτίμησης των υφιστάμενων πελατών στις λύσεις που αναπτύσσει η εταιρεία. Οι επαναλαμβανόμενες πωλήσεις ανήλθαν στα επίπεδα του 70% επί του συνόλου, γεγονός που προσδίδει ασφάλεια στις εκτιμήσεις για την τρέχουσα χρονιά.

Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ανερχόμενα σε 5,5 εκατ. ευρώ με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται στα ικανοποιητικά επίπεδα του 27,3%. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 131% σε 2,2 εκατ. ευρώ. Η ισχυρή κερδοφορία και τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα δίνουν τη δυνατότητα επένδυσης περίπου 20% του κύκλου εργασιών σε Έρευνα και Ανάπτυξη προκειμένου τα προϊόντα να διατηρούνται στην αιχμή της τεχνολογίας και να καλύπτουν τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών.

Οι εν λόγω επενδύσεις αφορούν σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, εφαρμογή νέων τεχνολογιών μέσω και της Profile Technologies, που μεγαλώνει συνεχώς, καθώς και νέα εξελιγμένα προϊόντα. Επιπλέον, το 2021 εξαγοράστηκε η σκανδιναβική εταιρεία ανάπτυξης λύσεων διαχείρισης κεφαλαίων Centevo δίνοντας στον Όμιλο Profile πρόσβαση σε νέες γεωγραφικές περιοχές και σε πρόσθετη τεχνογνωσία.

Η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας κατά το τρέχον και τα επόμενα έτη, αποτελεί στρατηγική επιλογή του Ομίλου, προκειμένου να επιτυγχάνει και να διατηρεί σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι συνεχείς και επιτυχημένες επενδύσεις του Ομίλου τόσο σε νέα προϊόντα, όσο και εξαγορές καθιστούν τη διοίκηση αισιόδοξη για το τρέχον έτος, με βάση και την εξέλιξη της αγοράς και το μακροοικονομικό περιβάλλον.

Παράλληλα, οι επενδύσεις του κράτους στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων και η ενεργή συμμετοχή του Ομίλου Profile με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία ετών δημιουργούν τις αντίστοιχες θετικές προσδοκίες στην ανάθεση έργων σχετικού ενδιαφέροντος.

Τεύχος 52

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ