Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 April 2022 06:52

Συνεργασία HP και Legor για 3D εκτύπωση κοσμημάτων

Η HP και ο Όμιλος Legor συνεργάζονται για την ανάπτυξη καινοτόμων υλικών πολύτιμων μετάλλων για το σύστημα HP Metal Jet. Η Legor, ηγέτης στην επιστήμη των μετάλλων και την παραγωγή των καλύτερων κραμάτων, σκονών και λύσεων επιμετάλλωσης, είναι η πρώτη που παράγει εξειδικευμένα υλικά πολύτιμων μετάλλων για τις αγορές κοσμημάτων και αξεσουάρ μόδας σχεδιασμένα για να ταιριάζουν με την επαναστατική τρισδιάστατη πλατφόρμα HP Metal Jet.

«Η συνεργασία μας με τη Legor ευθυγραμμίζεται τέλεια με το όραμα της HP να διαταράξει τα πρότυπα παραγωγής, να επιταχύνει την ψηφιακή παραγωγή και να έχει βιώσιμο αντίκτυπο για πελάτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο κος Didier Deltort, President της HP Personalization & 3D Printing. «Ο συνδυασμός της πρωτοποριακής πλατφόρμας τρισδιάστατης εκτύπωσης Metal Jet με την τεχνογνωσία της Legor στα υλικά και την πελατοκεντρική προσέγγιση θα αναστατώσει τη βιομηχανία των πολυτελών κοσμημάτων και μόδας. Αυτό είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο, καθώς προετοιμαζόμαστε να καταστήσουμε τον Metal Jet ευρύτερα διαθέσιμο στην αγορά φέτος».

Η συνεργασία θα επικεντρωθεί αρχικά στο να καταστεί δυνατή η παραγωγή λειτουργικών αξεσουάρ από ανοξείδωτο ατσάλι για τις αγορές κοσμημάτων και μόδας. Παράλληλα, οι εταιρείες θα εφαρμόσουν ένα αυστηρό πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης για την παραμετροποίηση και τον χαρακτηρισμό σκόνης μπρούτζου και ασημιού και εν τέλει σκόνης χρυσού, του βασικού υλικού στον κλάδο πολυτελείας. Η HP και η Legor θα εργαστούν για να βελτιστοποιήσουν τις παραμέτρους εκτύπωσης και πυροσυσσωμάτωσης για αυτά τα νέα υλικά και τα αποτελέσματα φινιρίσματος της επιφάνειας. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί στο νέο 3DMetalHub της Legor στο Bressanvido της Ιταλίας, ένα κέντρο αριστείας που επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της παραγωγής προσθέτων στη βιομηχανία ειδών πολυτελείας.

Τεύχος 51

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ