Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 April 2022 06:47

Έρχεται πλωτή αιολική επένδυση στη χώρα!

Η σουηδική Hexicon εισέρχεται στην εγχώρια αγορά ενέργειας, δημιουργώντας μαζί με την ελληνική επενδυτική εταιρεία ΕΑΜΑΑ, την κοινοπραξία Hexicon Power S.A., που θα αποτελέσει το όχημα για την έναρξη της ανάπτυξης πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων στα ανοικτά των ελληνικών ακτών.

«Η Ελλάδα έχει σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων, καθώς το αιολικό δυναμικό της είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και η εταιρεία μας θέλει να αξιοποιήσει το νέο νομικό πλαίσιο για την υπεράκτια αιολική ενέργεια που αναμένεται φέτος. Αυτή είναι μια σημαντική στρατηγική κίνηση για εμάς. Βλέπουμε μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση της χώρας κινείται δυναμικά για να προωθήσει τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο κος Marcus Thor, Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon.

Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon Power και επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας που θα «τρέξει» το project των πλωτών αιολικών στη χώρα, είναι ο κος Μικέλης Χατζηγάκης, ο οποίος δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι η προηγμένη τεχνολογία της Hexicon στην πλωτή αιολική ενέργεια θα αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την υποστήριξη της καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα. Η τεχνολογία μας μπορεί να παράγει ενέργεια υψηλής απόδοσης με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η Ελλάδα έχει τρομακτικές δυνατότητες και δεσμευόμαστε να την βοηθήσουμε να αξιοποιήσει πλήρως τα πλεονεκτήματα της στις ΑΠΕ».

Τεύχος 51

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ