Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 April 2022 06:46

Χάρης Μπρουμίδης: Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας με μεταρρυθμίσεις και ψηφιακές τεχνολογίες

Η Vodafone θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς με σκοπό την ψηφιακή μετάβαση, την ανοικοδόμηση της οικονομίας και την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Ελλάδας, Χάρη Μπρουμίδη, που μίλησε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την πραγματοποίηση ζωτικών επενδύσεων στη χώρα μας και επισήμανε ότι στις δράσεις του προβλέπονται σημαντικές πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης της οικονομίας και του κράτους, χάρη στις οποίες, αργά ή γρήγορα, κάθε πολίτης θα βιώσει θετικές αλλαγές και θα δει την ποιότητα της ζωής του και της εργασίας του να βελτιώνεται.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της εθνικής αυτής προσπάθειας, σημείωσε, θα είναι η τόνωση της καλλιέργειας των ψηφιακών δεξιοτήτων και η αύξηση του ρυθμού της ψηφιακής μετάβασης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, επισήμανε ότι είναι άκρως απαραίτητο η διοικητική μηχανή της χώρας να δουλέψει γρήγορα, ώστε να συμβάλλει στην αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος.

Η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσει εγκαίρως και να εκσυγχρονίζει δίκτυα κινητής και 5G, και η Vodafone συμβάλλει στον μεγάλο, εθνικό στόχο του ψηφιακού μετασχηματισμού της, που αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική της ανασυγκρότηση μετά την πανδημία, υλοποιώντας με ταχείς ρυθμούς ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο ύψους 600 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία και επέκταση του 5G Giga Network, τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) και την κατασκευή υποθαλάσσιων καλωδίων σε Αιγαίο και Ιόνιο που θα προσφέρουν πρόσβαση σε σύγχρονα δίκτυα σε περίπου 1 εκατ. κατοίκους 10 ελληνικών νησιών.

Τεύχος 50

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ