Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 April 2022 08:57

Η NSS ενισχύει τους υπαλλήλους που εργάζονται εξ αποστάσεως με το Sophos ZTNA

Στο σημερινό, πανδημικό περιβάλλον εργασίας «work-from-home» (WFH), οι λύσεις VPN δεν επαρκούν, καθώς πέφτουν συχνά θύματα ευπαθειών και κενών ασφαλείας, παρουσιάζουν ζητήματα περιορισμών ταχύτητας, καθώς και προβληματική κλιμάκωση/ επεκτασιμότητα. Η τεχνολογία που θα αντικαταστήσει το VPN για ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση υψηλής απόδοσης είναι η ZeroTrustNetworkAccess (ZTNA).

Το ZTNA αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του πλαισίου ασφαλείας SecureAccessServiceEdge (SASE). Το τελευταίο, διασφαλίζει ότι οι χρήστες και οι συσκευές είναι πράγματι αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι και παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία ενός δικτύου από τις επιθέσεις ransomware.

«Η μηδενική εμπιστοσύνη αποτελεί τρόπο σκέψης και όχι μια συγκεκριμένη τεχνολογία ή αρχιτεκτονική» έγραψε ο διακεκριμένος Αντιπρόεδρος Αναλυτής της Gartner, NeilMacDonald στο άρθρο «NewtoZeroTrustSecurity? StartHere» της γνωστής εταιρείας ερευνών αγοράς.

Η μετάβαση σε ένα καθεστώς απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού, ειδικά τώρα με την πανδημία, αλλάζει το προφίλ κινδύνου για το εταιρικό δίκτυο και τις τερματικές συσκευές, καθώς ενδέχεται να ασκηθεί πρόσθετη πίεση στους πόρους ασφάλειας του εταιρικού δικτύου, οι οποίοι ενδέχεται να υπολειτουργούν για τη μαζική μετεγκατάσταση του προσωπικού και να δημιουργούν μία μεγαλύτερη επιφάνεια δικτύου για τους επιτιθέμενους. Για να ανταποκριθούν στη πρόκληση αυτής της ρευστής κατάστασης δικτύου όσον αφορά στην κυβερνοασφάλεια, πολλές εταιρείες με παραδοσιακές εσωτερικές εγκαταστάσεις και τυπικές περιμετρικές άμυνες που έχουν τις ρίζες τους στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στράφηκαν σε ένα μοντέλο μηδενικής εμπιστοσύνης για να μειώσουν την επιφάνεια επίθεσης, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι κάθε χρήστης και συσκευή που συνδέεται στο εταιρικό δίκτυο είναι πλήρως επικυρωμένος/η. Και αυτό, κατά μεγάλο μέρος, καθίσταται δυνατό με την απόσυρση των λύσεων VPN, και την αντικατάστασή τους με λύσεις ZTNA.

Η διαφορά του Sophos ZTNA

  • Καταργεί την ανάγκη για VPNclients, μειώνοντας την επιφάνεια επίθεσης και καθιστώντας δυσκολότερο για τους επιτιθέμενους να βρουν τρόπο να εισέλθουν στο δίκτυό σας.
  • Οι φορείς ransomware εκμεταλλεύονται συνήθως τις αδυναμίες των VPNclients (ευπάθειες, τρωτά σημεία, εσφαλμένες διαμορφώσεις) για να εισέλθουν στα δίκτυα των θυμάτων τους, ωστόσο το ZTNA καταργεί αυτή τη μέθοδο καθώς εξαλείφει τα VPNs.
  • Το ZTNA ελέγχει διαρκώς την ασφάλεια του χρήστη και της συσκευής, παρέχοντας συνεχείς ελέγχους υψηλού επιπέδου και αποτρέποντας τους εισβολείς από το να εκμεταλλευτούν την πρόσβαση ενός χρήστη που είχε πιστοποιηθεί προηγουμένως.
  • Καθιστά εύκολη την εφαρμογή λεπτομερών ελέγχων πρόσβασης, επιτρέποντας στις εταιρείες να περιορίζουν με εύκολο τρόπο την πρόσβαση μόνο στους απολύτως απαραίτητους για την εργασία τους πόρους, μειώνοντας περαιτέρω την επιφάνεια επίθεσης.
  • Για τη διαχείριση του ZTNA δεν απαιτείται τίποτα περισσότερο από την γνωστή κεντρική κονσόλα διαχείρισης της Sophos (SophosCentral), η οποία χρησιμοποιείται από τους πελάτες της εταιρείας για τη διαχείριση και των άλλων προϊόντων της. Χρησιμοποιεί τον ίδιο agent με την προστασία endpoint της Sophos.
  • Με το μέσο κόστος αποκατάστασης από το ransomware να κυμαίνεται επί του παρόντος στα $1,85 εκατομμύρια, οι μικρού και μεσαίου μεγέθους οργανισμοί που επενδύουν στην ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω μιας προσέγγισης ZTNA θα διαπιστώσουν ότι πρόκειται για μία οικονομικά αποδοτική επένδυση με εμφανές ROI.

Μπορείτε να ενημερωθείτε περισσότερο για το Sophos ZTNA από το site της nss, πατώντας εδώ.

Τεύχος 40

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ