Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

29 March 2022 09:57

Cloud Workload Security: Θα αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα το 2022

Το cloud αρχίζει σιγά σιγά να αποτελεί το σημαντικότερο «πεδίο μάχης» για τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Το cloud computing διεισδύει ολοένα και περισσότερο στην επιχειρηματική καθημερινότητα, αφού οι περισσότερες υποδομές και υπηρεσίες των οργανισμών βασίζονται σε αυτό. Επίσης, μεγάλο ποσοστό του φόρτου εργασίας (Cloud Workload) βρίσκεται στο cloud, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων εκτελεί πάνω από το 50% των εργασιών του πάνω σε αυτό! Η νέα αυτή πραγματικότητα έχει δημιουργήσει νέες απαιτήσεις, αλλά και προκλήσεις, καθώς οι υπεύθυνοι ασφαλείας πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα, οι διακομιστές, τα αρχεία, τα εργαλεία και γενικότερα τα πληροφοριακά συστήματα ενός οργανισμού είναι προσβάσιμα και ασφαλή.

Η ασφάλεια φόρτου εργασίας στο Cloud (CWS) θα αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα τη νέα αυτή χρονιά, αφενός για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι μίας επιχείρησης θα συνεχίσουν να δουλεύουν απροβλημάτιστα σε πολλαπλά περιβάλλοντα cloud και αφετέρου, για να μπορεί και η ίδια η επιχείρηση να λειτουργεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια. Οι σύγχρονες επιχειρήσεις και οι οργανισμοί θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και να θεωρήσουν το cloud ως την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε επιθέσεις και απειλές του κυβερνοχώρο. Είναι σημαντικό να προστατεύσουν το cloud και όχι μόνο τις υπηρεσίες και τα λογισμικά που συνδέονται άμεσα με το εσωτερικό τους δίκτυο, γιατί αν εκτεθούν τα δεδομένα τους, τότε μπορεί να επηρεαστεί η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα της εταιρείας.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τι πρέπει να αναζητήσετε σε μια λύση ή ένα εργαλείο CWS, ανατρέξτε στη λύση προστασίας φόρτου εργασίας της Bitdefender.

Τεύχος 37

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ