Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

29 March 2022 10:01

Προκήρυξη διαγωνισμού για έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά

του Χάρη Ματθαίου

Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα «Έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην επαρχιακή οδό Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά». Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ το έργο αυτό αφορά στην πραγματοποίηση παρεμβάσεων για την αποκατάσταση τοπικών αστοχιών που οφείλονται σε φαινόμενα κατολισθήσεων.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται επεμβάσεις σε τοπικές αστοχίες 7 θέσεων που εντοπίζονται σε μήκος 6 χιλιομέτρων, εκ των οποίων οι τέσσερις (4) βρίσκονται επί της επαρχιακού οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων και οι τρείς (3) επί της επαρχιακού οδού Τρικάλων – Φενεού. Η εργολαβία περιλαμβάνει έργα αποκατάστασης των πρανών, εκσκαφές, σκυροδέματα και κατασκευή συρματοκιβωτίων για αντιστήριξη ανάντη και κατάντη πρανών, μόρφωση νέων τάφρων και αποκατάσταση αποφραγμένων ή κατεστραμμένων αποχετευτικών συστημάτων των οδών (φρεάτια, τάφροι ομβρίων, αγωγοί κ.λπ.).

Θα γίνει ολική ανακατασκευή του οδοστρώματος σε όλα τα σημεία επέμβασης, ενώ όπου απαιτείται θα φτιαχτεί οριζόντια σήμανση που περιλαμβάνει διαγράμμιση οδοστρώματος και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές. Θα γίνουν επίσης έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης, ενώ επιπλέον, στο τμήμα της επαρχιακής οδού από τον οικισμό Μερτικαίικα Κορινθίας μέχρι τον οικισμό Ρίζα Ξυλοκάστρου, θα αποκατασταθούν οι λακκούβες του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και θα κατασκευαστούν ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις. Το υπό κατασκευή έργο χωροθετείται στην Π.Ε. Κορινθίας και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων περίπου νοτιοδυτικά του Ξυλοκάστρου, ενώ ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 7.640.000 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών ορίζεται η 30/05/2022, ενώ η αποσφράγισή τους θα πραγματοποιηθεί στις 06/06/2022.

Τεύχος 37

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ