Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 March 2022 10:01

Η COSMOTE ξεκινάει τη δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων σταθερής σύνδεσης στο Internet

Του Χάρη Ματθαίου

Παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν οι εναλλακτικοί πάροχοι για το πρόγραμμά της που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, η COSMOTE ξεκινάει τη δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων για οικιακές και εταιρικές σταθερές συνδέσεις Internet. Η αναβάθμιση θα γίνει σε περιοχές που δεν υπάρχει ακόμα κάλυψη Fiber To The Home και όπου το επιτρέπει τεχνολογικά η υποδομή του δικτύου.

Οι οικιακοί και εταιρικοί συνδρομητές COSMOTE που ανήκουν στην κατηγορία των αναβαθμίσιμων συνδέσεων θα απολαμβάνουν διπλάσιες ταχύτητες σύνδεσης στο Internet, καθώς θα μεταφερθούν αυτόματα στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, χωρίς καμία αλλαγή στο μηνιαίο πάγιο ή τη διάρκεια του συμβολαίου τους. Πιο συγκεκριμένα, οι συνδρομητές με ονομαστική ταχύτητα προγράμματος 24Mbps θα αναβαθμιστούν στα 50Mbps, με 50Mbps στα 100Mbps και με 100Mbps στα 200Mbps.

Οι αναβαθμίσεις δε θα γίνουν όλες ταυτόχρονα και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του έτους, ενώ οι συνδρομητές δεν θα χρειαστεί να προβούν σε καμία ενέργεια. Το διάστημα αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο λόγω του τεράστιου όγκου των αναβαθμίσιμων συνδέσεων, αλλά και επειδή ανάλογα με την τεχνολογία του δικτύου απαιτείται διαφορετική διαδικασία. Για παράδειγμα, συνδέσεις VDSL των 50Mbps και 100Mbps που παίρνουν από καμπίνα θα αναβαθμιστούν αυτομάτως απομακρυσμένα, ενώ για άλλες θα χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία με τους συνδρομητές για αλλαγή εξοπλισμού τους (modem-router), κάτι που οπωσδήποτε απαιτεί περισσότερο χρόνο. Επίσης, δεν είναι τεχνικά υλοποιήσιμη η αναβάθμιση συνδέσεων 50Mbps από αστικό κέντρο. Μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης της ταχύτητάς του, ο συνδρομητής θα ενημερώνεται με SMS στο κινητό του, μέσω του My COSMOTE App και μέσω του λογαριασμού του.

Τεύχος 33

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ