Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 March 2022 07:53

Η Sunlight Group συνθέτει νέο ΔΣ διεθνούς εμπειρίας

Η διεθνής εταιρεία τεχνολογίας Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), ανακοινώνει τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, υπό την προεδρία του κου Gordon Riske, ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους. Εκτός του ρόλου τους ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, ο κος Michel Govaert πρόκειται επίσης να προεδρεύσει στην Ελεγκτική Επιτροπή της Sunlight, ενώ ο Δρ. Peter Lamp θα αναλάβει την προεδρία της νεοσύστατης Επιτροπής Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Ο κος Gordon Riske ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της KION Group AG επί 14 χρόνια και υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της GRBR Services. Διαθέτει πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στη διαχείριση και διοίκηση επιχειρήσεων, και ειδικεύεται στην αυτοματοποίηση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα ενεργειακά συστήματα υψηλής απόδοσης. Οι βαθιές γνώσεις του για τον κλάδο των κατασκευαστών πρωτότυπου εξοπλισμού (ΟΕΜs), θα υποστηρίξουν τη Sunlight στις προσπάθειες της εταιρείας να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο κος Michel Govaert, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ και πρώην Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου της AOC & ChemicaInvest, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Philips Electronics και υπήρξε εταίρος στην Alvarez & Marsal. Είναι πεπειραμένο επιχειρηματικό στέλεχος με ειδίκευση στα οικονομικά, τις στοχευμένες στρατηγικές ανάπτυξης, τη βελτίωση επιχειρησιακών και οικονομικών επιδόσεων, καθώς και τις Συγχωνεύσεις & Εξαγορές. Η εμπειρία του θα είναι πολύτιμη στη Sunlight κατά τη διαδικασία του μετασχηματισμού της σε εταιρεία τεχνολογίας και στις εργασίες της Ελεγκτικής Επιτροπής, της οποίας θα προεδρεύει.

Τον Μάιο του 2022, θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως μέλος του ΔΣ της Sunlight και ο Δρ. Peter Lamp, επικεφαλής σχεδιασμού και ανάπτυξης στοιχείων και μπαταριών τεχνολογίας ιόντων           Λιθίου στη BMW Group και του συνεργαζόμενου διεθνούς δικτύου Έρευνας και Ανάπτυξης. Ο Δρ. Lamp έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας σε πρωτοποριακή Έρευνα και Ανάπτυξη στον κλάδο της ενέργειας, ενώ θα καθοδηγεί από τη θέση του Προέδρου και τη νέα Επιτροπή Τεχνολογίας και Καινοτομίας της εταιρείας.

Οι αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση της Sunlight φανερώνουν τις διεθνείς προοπτικές του οργανισμού και την εστίαση στην αναζήτηση στρατηγικών ευκαιριών, σε συνέχεια της ραγδαίας ανάπτυξης της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και των σχεδίων για περαιτέρω ανάπτυξη.

Τεύχος 30

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ