Skip to main content
25 October 2024 06:45

Η Sparkle βραβεύτηκε για το BlueMed

Η Sparkle τιμήθηκε με το βραβείο «Project of the Year – Subsea, Terrestrial, Satellite and/or Wireless» στα Global Connectivity Awards σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο του Capacity Europe 2024. Τα 20α GCAs ξεχώρισαν ως η μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας, οράματος και αριστείας στον κλάδο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως.

Με το βραβείο «Project of the Year», η κριτική επιτροπή, που συγκροτήθηκε από περισσότερους από 20 ειδικούς του κλάδου που συγκρότησαν ανεξάρτητο πάνελ, βράβευσε την Sparkle για το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα BlueMed, τη νέα διηπειρωτική υποδομή που εκτείνεται από την Ιταλία έως την Ιορδανία. Το BlueMed αναγνωρίστηκε ως «το πιο ευφυές, οραματικό και σαφώς επιδραστικό ψηφιακό έργο υποδομής της χρονιάς».

Με τέσσερα ζεύγη ινών και αρχική σχεδιαστική χωρητικότητα άνω των 25TB το δευτερόλεπτο ανά ζεύγος, το BlueMed αποτελεί σημαντικό άλμα στην παγκόσμια συνδεσιμότητα, ξεχωρίζοντας από τα παραδοσιακά υποβρύχια καλώδια ως προς την τεχνολογία, την επεκτασιμότητα και τη χαμηλή καθυστέρηση μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Το BlueMed συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία, την Ελλάδα και αρκετές χώρες της Μεσογείου. Είναι μέρος των συστημάτων υποβρυχίων καλωδίων Blue & Raman, που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την Google και άλλους φορείς, τα οποία επεκτείνονται στη Μέση Ανατολή έως τη Μουμπάη της Ινδίας. Το έργο είναι από τα πρώτα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης, που ανακοινώθηκε στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Σεπτέμβριο του 2023.

ΤΕΥΧΟΣ 606

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ