Skip to main content
23 October 2024 06:50

Η αποτίμηση της Open AI έφτασε τα 157 δισ. δολάρια

Η OpenAI συγκέντρωσε 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, με αποτέλεσμα η αποτίμησή της να εκτινάσσεται στα 157 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι προοπτικές για την OpenAI κρίνονται θετικές, καθώς η εταιρεία προβλέπει έσοδα 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024, με σημαντική αύξηση στα 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι απώλειές της ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η χρηματοδότηση προήλθε μέσω μετατρέψιμων ομολόγων, με τη μετατροπή σε μετοχές να εξαρτάται από την επιτυχή αναδιάρθρωση της εταιρείας σε μια κερδοσκοπική μορφή. Παρά τις πρόσφατες αλλαγές στο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης της CTO, κας Mira Murati, οι επενδυτές φαίνεται να παραμένουν αισιόδοξοι για την ανάπτυξη της OpenAI.

Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ ο αριθμός των ενεργών χρηστών της ChatGPT ανέρχεται πλέον σε 250 εκατομμύρια εβδομαδιαίως. Σημειώνεται ότι οι επενδυτές προστατεύονται μέσω ειδικών όρων, εάν οι αλλαγές στην εταιρεία δεν ολοκληρωθούν εντός δύο ετών.

ΤΕΥΧΟΣ 604

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ