Skip to main content
21 October 2024 06:54

Samsung GDDR7 DRAM 24Gb: Νέα DRAM για υψηλές επιδόσεις

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε την πρώτη GDDR7 DRAM 24Gb. Εκτός από την υψηλότερη χωρητικότητα του κλάδου, η GDDR7 διαθέτει την μεγαλύτερη ταχύτητα, γεγονός που την καθιστά ως τη βέλτιστη λύση για εφαρμογές επόμενης γενιάς.

Με την υψηλή χωρητικότητα και τις ισχυρές επιδόσεις της, η GDDR7 24Gb θα χρησιμοποιηθεί ευρέως σε διάφορους τομείς που απαιτούν λύσεις μνήμης υψηλών επιδόσεων, όπως κέντρα δεδομένων και σταθμούς εργασίας τεχνητής νοημοσύνης. Η χρήση της μπορεί να επεκταθεί πέρα από τις παραδοσιακές εφαρμογές της DRAM γραφικών σε κάρτες γραφικών, κονσόλες παιχνιδιών και αυτόνομη οδήγηση. Η GDDR7 24Gb χρησιμοποιεί DRAM 5ης γενιάς κλάσης 10nm που επιτρέπει την αύξηση της πυκνότητας των κυψελών κατά 50%, διατηρώντας, παράλληλα, το ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχό της.

Επιπλέον, η ενεργειακή απόδοση βελτιώνεται με την εφαρμογή τεχνολογιών που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως σε προϊόντα κινητής, τώρα για πρώτη φορά σε DRAM γραφικών. Με την εφαρμογή μεθόδων, όπως το clock control management και ο σχεδιασμός διπλού VDD, η περιττή κατανάλωση ενέργειας μπορεί να μειωθεί σημαντικά, οδηγώντας σε συνολική βελτίωση της απόδοσης ισχύος, πάνω από 30%.

ΤΕΥΧΟΣ 602

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ