Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 October 2024 06:48

Ψηφιακά η έκδοση διαβατηρίων για τους Έλληνες του εξωτερικού

Ανοίγει ο δρόμος για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων για τους Έλληνες του εξωτερικού, με την ψήφιση του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», που εκσυγχρονίζει τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων.

Με τη νέα αυτή ρύθμιση, που προκύπτει από την επισταμένη συνεργασία των υπουργών Εξωτερικών, κου Γιώργου Γεραπετρίτη, Προστασίας του Πολίτη, κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κου Δημήτρη Παπαστεργίου, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την απλούστευση της διαδικασίας και τη μείωση τόσο του χρόνου όσο και του κόστους που απαιτείται για την έκδοση των διαβατηρίων. Όταν ολοκληρωθεί η τεχνική της υλοποίηση μέσα από τη συνεργασία των συγκεκριμένων υπουργείων αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά η αποτελεσματικότητα των προξενικών αρχών, ώστε να εξυπηρετούνται κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των αποδήμων.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν αφορά μόνο στην τεχνική διάσταση της ψηφιοποίησης, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας και της σχέσης των αποδήμων με το ελληνικό κράτος, προσφέροντας πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

ΤΕΥΧΟΣ 600

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ