Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

9 October 2024 06:49

Οι χρήστες AI έχουν πιο υγιείς σχέσεις με την εργασία τους

Η HP δημοσίευσε τη δεύτερη ετήσια έρευνα HP Work Relationship Index (WRI), μια ολοκληρωμένη μελέτη που διερευνά τη σχέση του κόσμου με την εργασία. Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 15.600 ερωτηθέντες από διάφορους κλάδους σε 12 χώρες, αποκαλύπτει ότι μόνο το 28% των knowledge workers έχει υγιή σχέση με την εργασία, ποσοστό αυξημένο κατά μία μονάδα σε σχέση με τα περσινά ευρήματα. Ωστόσο, τα νέα ευρήματα εστιάζουν σε δύο πιθανές λύσεις για τη βελτίωση των σχέσεων με την εργασία: Τεχνητή νοημοσύνη και εξατομικευμένες εργασιακές εμπειρίες.

Τουλάχιστον τα δύο τρίτα των επαγγελματιών εξέφρασαν την επιθυμία τους για εξατομικευμένες εργασιακές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων προσαρμοσμένων χώρων εργασίας, πρόσβασης σε προτιμώμενες τεχνολογίες και ευέλικτων περιβαλλόντων εργασίας. Αυτές οι εμπειρίες είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση των σχέσεων με την εργασία και έχουν θετικές επιπτώσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις:

• Το 64% των knowledge workers δηλώνουν ότι αν η εργασία ήταν προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα επένδυαν περισσότερο στην ανάπτυξη της εταιρείας τους.

• Το 69% των knowledge workers πιστεύει ότι αυτό θα βελτίωνε τη συνολική τους ευημερία.

• Το 68% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θα τους έδινε κίνητρο να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στους σημερινούς εργοδότες τους.

Αυτή η επιθυμία για εξατομίκευση είναι τόσο έντονη που το 87% δηλώνουν πρόθυμοι να παραιτηθούν από μέρος του μισθού τους γι’ αυτό. Κατά μέσο όρο, οι εργαζόμενοι θα ήταν πρόθυμοι να δώσουν έως και 14% του μισθού τους, ενώ οι εργαζόμενοι της Gen Z θα έδιναν έως και 19%.

ΤΕΥΧΟΣ 594

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ