Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 March 2022 09:59

Η ασφάλεια αρχίζει να είναι απλή υπόθεση

Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες συνδέσεις φορητών συσκευών από ό,τι υπάρχουν άνθρωποι στον πλανήτη και η μέση επιχείρηση έχει 288 διαφορετικές εφαρμογές SaaS. Ομοίως, ο μέσος CISO διαχειρίζεται 50 ή περισσότερα προϊόντα.

Μια ομάδα ασφαλείας καλείται καθημερινά να διαχειριστεί 50 κονσόλες, κι όμως δεν υπάρχουν αρκετά έμπειρα άτομα για αυτή τη θέση εργασίας, τη στιγμή που οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται και στοιχίζουν περισσότερο από 6 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

ΟΙ ομάδες έχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές για να εφαρμόσουν προκειμένου να αποτρέψουν τον κίνδυνο. Για παράδειγμα, η σύνδεση σε έναν ιστότοπο χρειάζεται μια ασφαλής πύλη Ιστού (SWG) που αποκλείει την πρόσβαση σε ιστότοπους υψηλού κινδύνου ή τη λήψη κακόβουλου λογισμικού ή τη μεταφόρτωση ευαίσθητων δεδομένων. Η σύνδεση σε μια εφαρμογή cloud SaaS, απαιτεί έναν μεσολαβητή ασφάλειας Cloud Access (CASB). Η πρόσβαση σε μια ιδιωτική εφαρμογή, όπως ένα ERP, απαιτεί πρόσβαση στο δίκτυο μηδενικής εμπιστοσύνης (ZTNA).

Ωστόσο, τα συστήματα ασφαλείας πρέπει να απλοποιηθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μειωθούν οι δυνατότητές τους. Η σύνδεση στον ιστό, στο cloud και σε ιδιωτικές εφαρμογές θα πρέπει να έχουν μια ενιαία πλατφόρμα από την οποία θα συνδέονται οι επιχειρήσεις προκειμένουν να διαχειρίζονται το σύνολο των πολιτικών ασφαλείας τους.

Η κυκλοφορία του Forcepoint ONE είναι ένα μεγάλο βήμα για την απλοποίηση της ασφάλειας. Το Forcepoint ONE διευκολύνει την εφαρμογή του Zero Trust, που εμποδίζει τα ransomware και άλλα κακόβουλα προγράμματα, και διασφαλίζει ότι τα δεδομένα της επιχείρησης είναι ασφαλή.

Τεύχος 28

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ