Skip to main content
20 September 2024 06:49

Διευρύνεται η υποστήριξη εκπαιδευτικών με την Έπαφος

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της η παράδοση και εγκατάσταση των 36.000 διαδραστικών συστημάτων και των 80.000 κιτ ρομποτικού εξοπλισμού στα δημόσια σχολεία της χώρας. Προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως αυτές οι νέες τεχνολογίες, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δημιουργήσει ένα κέντρο υποστήριξης για όλους τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων, μέσω του οποίου, παρέχεται βοήθεια στη χρήση και αξιοποίηση του εξοπλισμού.

Η Έπαφος έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από υπηρεσίες, διασφαλίζοντας ότι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών είναι συνεχής, αμέριστη και διαθέσιμη όποτε τη χρειάζονται. Πυρήνας του κέντρου υποστήριξης είναι ο πενταψήφιος αριθμός 10131, μέσω του οποίου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη από έμπειρους εξειδικευμένους συνεργάτες υποστήριξης. Για την πληρέστερη κατανόηση και εξοικείωση με τα νέα εργαλεία, παρέχεται ένα εκτενές πρόγραμμα ενημερωτικών σεμιναρίων που ανακοινώνονται συστηματικά στο portal, με πλούσια θεματική, τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους χρήστες των εργαλείων. Πρόσφατα, προστέθηκε στο portal μία νέα σειρά ασύγχρονων σεμιναρίων, προσφέροντας στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις παρουσιάσεις με βάση το δικό τους πρόγραμμα.

Η διαρκής εκπαίδευση και η συνεχής υποστήριξη των εκπαιδευτικών είναι ζωτικής σημασίας για την εκμάθηση, την πλήρη αξιοποίηση και την αποτελεσματική ενσωμάτωση του εξοπλισμού στην εκπαιδευτική διαδικασία και ο μοναδικός τρόπος ώστε τα νέα ψηφιακά εργαλεία να μην μείνουν αναξιοποίητα, αλλά να συμβάλλουν στη μεταμόρφωση των αιθουσών διδασκαλίας και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των μαθητών.

ΤΕΥΧΟΣ 581

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ