Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 September 2024 06:55

Το Vodafone Posidonia στην έκθεση Art Athina

Tο πρόγραμμα Vodafone Posidonia του Ιδρύματος Vodafone προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν σε έναν υδάτινο κόσμο και να γνωρίσουν τον θησαυρό των πολύτιμων υποθαλάσσιων οικοσυστημάτων της Ποσειδωνίας, στο πλαίσιο της έκθεσης Art Athina. Η φετινή Art Athina θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το κοινό της Art Athina θα έxει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την γυάλινη κατασκευή του Vodafone Posidonia, η οποία είναι στα χρώματα του βυθού, δίνοντας την αίσθηση ενός υποθαλάσσιου κόσμου μέσα στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου. Μέσα από μια multimedia εμπειρία που συνδυάζει video, ηχητικά εφέ, παιχνίδι ερωτήσεων και μια ακουστική περιήγηση, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τα λιβάδια της Ποσειδωνίας, τον πνεύμονα της Μεσογείου και τη μεγάλη περιβαλλοντική τους αξία, ενώ παράλληλα οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν για τη θαλάσσια ζωή μέσα από face painting.

Παράλληλα, το πρόγραμμα Vodafone Posidonia σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό διεθνή κοινωνικό φορέα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού, Κroma προσκαλεί τους μικρούς φίλους της έκθεσης να ανακαλύψουν τον κόσμο των λιβαδιών της Ποσειδωνίας και άλλων υδρόβιων φυτών, να μάθουν πώς αυτά συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και να εκφραστούν, μέσα από δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Planet Art» που σχεδιάζει και υλοποιεί ο οργανισμός Kroma, και θα υλοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου, από τις 12:30 έως τις 18:30, στον Περιστύλιο χώρο του Ζαππείου.

ΤΕΥΧΟΣ 580

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ