Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 September 2024 06:49

Gigabit Voucher για γρήγορο Internet σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Ξεκινάει η επιδότηση για ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω της νέας πλατφόρμας του Gigabit Voucher, που μοιράζει εκπτωτικά κουπόνια 200 ευρώ. Το Πρόγραμμα «Κουπόνι Συνδεσιμότητας Gigabit» θα προσφέρει συγκεκριμένα ένα κουπόνι επιδότησης για όσους επιθυμούν να εγκαταστήσουν ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας, άνω των 300 Mbps, είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο τους. Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη μέσω του Gov.gr, επιτρέποντας την υποβολή αιτήσεων από καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επιδότηση για τα νοικοκυριά θα φτάνει τα 200 ευρώ για περίοδο δύο ετών. Καλύπτει τόσο το αρχικό κόστος εγκατάστασης όσο και το μηνιαίο πάγιο, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε ταχύτερες συνδέσεις Internet. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση:

• Θα επιχορηγεί την απόκτηση ευρυζωνικής σύνδεσης υπερυψηλής ταχύτητας από νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας επιταγές για την κάλυψη κόστους απόκτησης της σχετικής υπηρεσίας και ιδιαίτερα του κόστους που αντιστοιχεί στην αρχική σύνδεση (κόστος εγκατάστασης της οριζόντιας οπτικής καλωδίωσης για τη διασύνδεση της οριζόντιας ιδιοκτησίας με την υφιστάμενη κάθετη καλωδίωση, κόστος τερματικού εξοπλισμού, κόστος ενεργοποίησης).

• Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όλοι οι πολίτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ήδη ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps και διαμένουν ή έχουν την έδρα / υποκατάστημά τους σε κτίρια που βρίσκονται στις περιοχές παρέμβασης.

• Εξαιρούνται από το πρόγραμμα πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν λάβει επιδότηση στο πλαίσιο της δράσης Super-Fast Broadband, καθώς και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε εξαιρούμενους τομείς.

ΤΕΥΧΟΣ 580

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ