Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 September 2024 06:46

Στην τελική ευθεία το έργο RIS/PACS από την ΗΔΙΚΑ

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα για τους πολίτες και τους επαγγελματίες Υγείας από την εφαρμογή του συστήματος RIS/PACS στα νοσοκομεία της χώρας παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΗΔΙΚΑ στο περίπτερο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην 88η ΔΕΘ.

«Η εφαρμογή των RIS/PACS αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα της Υγείας με πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους ιατρούς. Θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στα ακτινολογικά εργαστήρια, στη διάγνωση και τον τρόπο διακίνησης των εξετάσεων αλλά κυρίως στις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Υγείας κος Μάριος Θεμιστοκλέους. «Το έργο των RIS/PACS αποτελεί ένα κομβικό βήμα για το νέο ΕΣΥ, το ΕΣΥ που μετασχηματίζεται. Το μεγάλο αυτό έργο ψηφιακής ενοποίησης των νοσοκομείων θα φέρει μια νέα πραγματικότητα, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο και αποδοτικό σύστημα υγείας προς τον πολίτη», κατέληξε ο Υφυπουργός.

Το RIS/PACS εξασφαλίζει την ασφαλή λήψη, αποθήκευση και ανάκτηση των ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων και γνωματεύσεων και καλύπτει το σύνολο των 112 νοσοκομείων της χώρας. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 29 εκατ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στο 1ο τρίμηνο του 2025 και στην πλήρη του λειτουργία θα δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα πρόσβασης στις εξετάσεις τους μέσω του gov.gr. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη δυνατότητα διαμοιρασμού των εξετάσεων διευκολύνοντας τη συνεργασία των επαγγελματιών Υγείας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

ΤΕΥΧΟΣ 580

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ