Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 September 2024 06:47

Δήμος Κοζάνης και Crowdpolicy προωθούν την ανακύκλωσης στα σχολεία

Ο Δήμος Κοζάνης, επιδιώκοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της ανακύκλωσης στα σχολεία της πόλης. Σε συνεργασία με την Crowdpolicy, ο Δήμος σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και να τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια για έναν καθαρότερο και πιο υγιή πλανήτη. Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι:

Αύξηση της ανακύκλωσης: Η ενθάρρυνση των μαθητών να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.

Ευαισθητοποίηση: Η ενημέρωση των μαθητών για τη σημασία της ανακύκλωσης και τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον.

Συνεργασία σχολείων και Δήμου: Η δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Διαγωνισμοί: Η διοργάνωση μαθητικών διαγωνισμών για την επιβράβευση της προσπάθειας των σχολείων.

Το City On Green Heroes, η ψηφιακή εφαρμογή επιβράβευσης ανακύκλωσης αποτελεί μια καινοτόμα λύση για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής συνείδησης. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, προσφέρει ένα εύχρηστο εργαλείο για πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση και να απολαμβάνουν ανταμοιβές για τις πράσινες τους πρακτικές.

Η εφαρμογή βασίζεται σε ένα σύστημα πόντων που επιβραβεύει τους χρήστες για κάθε ανακυκλώσιμη ενέργεια που καταγράφουν. Οι χρήστες σκανάρουν τα υλικά που ανακυκλώνουν και τοποθετούν τα αντικείμενα σε πιστοποιημένους κάδους ανακύκλωσης που είναι ενσωματωμένοι στο δίκτυο της εφαρμογής. Μόλις επιβεβαιωθεί η ανακύκλωση, οι χρήστες κερδίζουν πόντους, οι οποίοι μπορούν να εξαργυρωθούν για διάφορες ανταμοιβές, όπως εκπτωτικά κουπόνια, δωρεάν προϊόντα ή ακόμα και δωρεές σε περιβαλλοντικές οργανώσεις.

ΤΕΥΧΟΣ 579

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ