Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Οικονομικά αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2024 του Ομίλου Quest
Ο Όμιλος Quest κατά το Α’ εξάμηνο του 2024 κατέγραψε ενοποιημένες πωλήσεις 620 εκατ. ευρώ, κέρδη EBITDA 41,6 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 27,3 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 20,5 εκατ. ευρώ.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023, σημείωσαν αύξηση οι πωλήσεις κατά 14%, η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) κατά 6,7%, τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) κατά 1%, ενώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη (ΕAΤ) κατά -3,1%. Ο χαμηλός ρυθμός μεγέθυνσης στα Κέρδη Προ Φόρων οφείλεται κυρίως στη μείωση του μικτού περιθωρίου στις εμπορικές δραστηριότητες, καθώς και στην αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους, συνέπεια της αύξησης του επιτοκίου βάσης (Euribor) και του επιπέδου του δανεισμού.
Κατά το Β’ τρίμηνο, η πορεία των βασικών μεγεθών παρουσίασε σημαντική βελτίωση, με αύξηση στις πωλήσεις κατά 22,8%, στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) κατά 17,6% και στα Κέρδη Προ Φόρων κατά 16,7%.
Η καθαρή δανειακή θέση (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 28,2 εκατ. ευρώ έναντι 17 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Η μεταβολή οφείλεται στις αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης.
Η εμπορική δραστηριότητα της Info Quest Technologies κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις (14,8%), ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά -7,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Η μείωση στα κέρδη προ φόρων οφείλεται πρωτίστως στη μείωση του μικτού περιθωρίου κέρδους στο οικοσύστημα της Apple, στην υστέρηση της αγοράς κλιματισμού κατά την εν λόγω περίοδο, λόγω της λήξης του προγράμματος επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, αλλά και στα αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα, αποτέλεσμα της αύξησης του επιτοκίου βάσης και των αναγκών κεφαλαίου κίνησης για την επέκταση στην αγορά της Ρουμανίας.
Στις υπηρεσίες πληροφορικής σημειώθηκε αύξηση στις πωλήσεις (17,4%) και στα κέρδη προ φόρων κατά 7,5%. Η ζήτηση υπηρεσιών πληροφορικής παραμένει ισχυρή λόγω της πληθώρας έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στον δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Περίπου το 50% των εσόδων του κλάδου προέρχεται από δραστηριότητες εκτός Ελλάδος.