Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 September 2024 06:49

Διπλάσιες διαδρομές από το Freenow μέσα σε έναν χρόνο

Καθώς η καλοκαιρινή περίοδος φτάνει στο αποκορύφωμά της, το Freenow καταγράφει σημαντική αύξηση στις μετακινήσεις από και προς τα μεγάλα αεροδρόμια και λιμάνια σε όλη την Ελλάδα, με τα αιτήματα για διαδρομές να διπλασιάζονται σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το Freenow έχει γίνει ουσιαστικό κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας τόσο για τους ξένους επισκέπτες, όσο και για τους ντόπιους κατοίκους, καθώς οι τουρίστες συρρέουν στην Ελλάδα και οι ντόπιοι πραγματοποιούν τις καλοκαιρινές αποδράσεις τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σημειώθηκε άνοδος της δραστηριότητας, με τα αιτήματα μεταφοράς προς το αεροδρόμιο της Αθήνας να αυξάνονται κατά 40% και από το αεροδρόμιο προς την πόλη κατά 35%. Τα δεδομένα κατατάσσουν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στους 3 κορυφαίους προορισμούς της πλατφόρμας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σημειώνεται πως οι σταθμοί των ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων ήταν οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα λίγο πριν την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει επίσης σημαντική αύξηση στα αιτήματα για διαδρομές με Freenow. Τον μήνα Ιούλιο, οι μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αυξήθηκαν κατά 30% σε ετήσια βάση, ενώ οι διαδρομές από το αεροδρόμιο προς την πόλη κατά 15%. Αυτή η τάση τονίζει την αυξανόμενη σημασία της πόλης ως ταξιδιωτικού κόμβου στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, οι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτοι την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου, με τους περισσότερους ταξιδιώτες να επιλέγουν την άνεση ενός ταξί, για να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η κίνηση κορυφώθηκε σημαντικά στο τέλος Ιουλίου, ειδικά προς το λιμάνι του Πειραιά, με τις διαδρομές προς το λιμάνι να διπλασιάζονται σε σύγκριση με τις αρχές του μήνα. Οι Έλληνες επέλεξαν το Freenow προτού επιβιβαστούν στα πλοία προς δημοφιλείς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην Κρήτη, μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, τα αιτήματα μετακίνησης προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου εκτοξεύτηκαν στο διπλάσιο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Με τα μισά αιτήματα να είναι από τουρίστες, το Freenow επιβεβαιώνει τη στρατηγική του απόφαση να συνεχίζει να αναπτύσσεται στο νησί. Οι ταξιδιώτες επωφελούνται από την απρόσκοπτη υπηρεσία της εφαρμογής για να εξερευνήσουν τις εκπληκτικές παραλίες και τα ιστορικά σημεία του νησιού, ενώ οι οδηγοί ταξί αποκτούν επιπλέον πελατεία από όλη την Ευρώπη.

ΤΕΥΧΟΣ 569

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ