Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

29 August 2024 06:44

Σύμβαση Ο.ΣΥ. και Εθνικής Leasing για προμήθεια 300 λεωφορείων

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ των Οδικών Συγκοινωνιών και της Εθνικής Leasing Α.Ε., για την προμήθεια 300 καινούργιων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέσω μίσθωσης διάρκειας 10 ετών με δικαίωμα προαίρεσης ενός έτους, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κου Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, κου Βασίλη Οικονόμου κ.ά. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της σύμβασης, ο κος Σταϊκούρας σημείωσε ότι πρόκειται για:

• 100 πετρελαιοκίνητα αρθρωτά λεωφορεία, 18 μέτρων.

• 100 πετρελαιοκίνητα λεωφορεία, 12 μέτρων.

• 100 ηλεκτρικά λεωφορεία, Midi 8,6 μέτρων, ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ.

Μάλιστα, η εκμίσθωση των ηλεκτρικών λεωφορείων περιλαμβάνει τους φορτιστές και τη σύνδεσή τους με το δίκτυο των αμαξοστασίων.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κος Σταϊκούρας τόνισε: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εφαρμόζει, με συνέπεια και μεθοδικότητα, τον σχεδιασμό ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων. Η ανανέωση του στόλου έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται βήμα βήμα, με κριτήρια τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, τη διασφάλιση της προσβασιμότητας και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Δημιουργούμε υποδομές, οι οποίες θα παραμείνουν στην υπηρεσία του πολίτη για πολλά χρόνια στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο κος Οικονόμου δήλωσε: «Με την ένταξη αυτών των νέων οχημάτων, προχωρούμε σταθερά τη σταδιακή υλοποίηση της αναβάθμισης των δημόσιων συγκοινωνιών, εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία, την άνεση και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον που αξίζουν οι πολίτες.

Η επένδυση αυτή, σε συνδυασμό με τον ευρύτερο σχεδιασμό μας, θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου μας να αντικαταστήσουμε όλα τα παλιά λεωφορεία με νέα, σύγχρονα και “πράσινα” οχήματα μέχρι το 2027».

ΤΕΥΧΟΣ 565

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ