Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

27 August 2024 06:56

Η KPMG ενσωματώνει AI στην KPMG Clara

Η KPMG International και το δίκτυο εταιρειών – μελών της KPMG ανακοίνωσαν την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην KPMG Clara, την παγκόσμια πλατφόρμα έξυπνου ελέγχου της. Σε ποσοστό 64%, οι εταιρείες αναμένουν από τους ελεγκτές να παίξουν πιο σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στις διαδικασίες χρηματοοικονομικής πληροφόρησής τους, παρέχοντας διασφάλιση και εγγυήσεις σχετικά με τις δικλείδες ασφαλείας του ΑΙ.

Η KPMG Clara AI συνδυάζεται με τις ευρύτερες προσπάθειες μετασχηματισμού της εταιρείας για τη βελτίωση της ποιότητας του ελέγχου μέσω του πλαισίου Trusted AI. Για παράδειγμα, οι νέες δυνατότητες genAI θα βοηθήσουν τις ομάδες, καθώς επιτυγχάνεται:

Βελτίωση των αξιολογήσεων κινδύνου: Οι βοηθοί ΑΙ μπορούν να ελέγξουν έγγραφα για να βοηθήσουν τις ομάδες να εντοπίσουν παράγοντες κινδύνου. Για παράδειγμα, εντός της KPMG Clara, οι ομάδες μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να επισκοπήσουν τα πρακτικά συνεδριάσεων και να επισημάνουν πιθανούς λογιστικούς και οικονομικούς κινδύνους.

Ανάπτυξη ουσιαστικών διαδικασιών δοκιμών: Ο βοηθός ΑΙ έχει άμεση πρόσβαση στη μεθοδολογία ελέγχου της KPMG, επιτρέποντας στους ελεγκτές να σχεδιάσουν τις κατάλληλες διαδικασίες δοκιμών για να αντιδρούν ταχύτερα στους κινδύνους.

Βελτίωση της τεκμηρίωσης ελέγχου: Αξιοποιώντας τον βοηθό ΑΙ, τα μέλη της ομάδας μπορούν να συνοψίσουν, να εξετάσουν και να σχεδιάσουν με ταχύτητα βελτιώσεις στην τεκμηρίωση ελέγχου για συγκεκριμένες εργασίες εντός της KPMG Clara.

Οι δυνατότητες AI και genAI που θα ενταχθούν στη ροή των εργασιών της KPMG τους επόμενους μήνες περιλαμβάνουν μια αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη με prompts, η οποία με την πάροδο του χρόνου θα περιλαμβάνει ΑΙ agents, που θα βοηθούν τις ομάδες ελέγχου με τη βελτίωση της ποιότητας του ελέγχου, αυτοματοποιημένη βαθμολόγηση ποιότητας για τη δημιουργία αξιολογήσεων ΑΙ και την παροχή ανατροφοδότησης στις ομάδες ελέγχου σχετικά με ενέργειες για τη βελτίωση της ποιότητας, χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για την αυτοματοποίηση της επισκόπησης των οικονομικών καταστάσεων, ενισχύοντας τις ομάδες ανάθεσης στην αξιολόγηση της πραγματοποίησης όλων των απαιτούμενων γνωστοποιήσεων στις κεφαλαιαγορές, και δυνατότητες διασφάλισης ενσωματωμένες στη ροή εργασιών για ομάδες που παρέχουν διασφάλιση σε σχέση με γνωστοποιήσεις, για παράδειγμα, τις γνωστοποιήσεις εκπομπών.

Με τη διάχυση της ΑΙ μέσω της KPMG Clara, οι 90.000 επαγγελματίες ελέγχου των εταιρειών της KPMG παγκοσμίως θα έχουν τη δυνατότητα να επικεντρώνονται περισσότερο στους τομείς αυτούς του ελέγχου που ενέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους, καθώς και σε συγκεκριμένους κινδύνους και δυσκολίες ανά κλάδο, με στόχο να ωφεληθούν τόσο τα ενδιαφερόμενα μέρη, όσο και οι κεφαλαιαγορές.

ΤΕΥΧΟΣ 563

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ