Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 July 2024 06:52

Αναγκαίο το ηλεκτρονικό εμπόριο σύμφωνα με την Nexi

Στον σύγχρονο κόσμο, που χαρακτηρίζεται από γρήγορους ρυθμούς και καθορίζεται από τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Για αυτό τον λόγο, η Nexi πραγματοποίησε έκθεση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο 2023.

Σήμερα, με την εξέλιξη του internet, των smartphones και των διάφορων gadgets που βοηθούν τους καταναλωτές να αντεπεξέρχονται στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, είναι σχεδόν αδύνατο να μην ανταλλάσσουμε πληροφορίες, αγαθά και υπηρεσίες. Οι άνθρωποι πλέον μοιράζονται διαδικτυακά τα πάντα – από τις προσωπικές τους εμπειρίες έως και την ίδια την κουλτούρα τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει πλέον γίνει κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Μας είναι δύσκολο να φανταστούμε μια καθημερινότητα στην οποία δεν θα υπάρχει η δυνατότητα των ηλεκτρονικών αγορών. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει εξελιχθεί σε μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε – καταργώντας, παράλληλα, τους φραγμούς του φύλου, της ηλικίας, ακόμα και των συνόρων.

Το 94% των χρηστών του internet στην Ελλάδα δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές τις τελευταίες 28 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη μικρότερη διείσδυση του διαδικτύου σε ορισμένες χώρες, οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν μεγάλη απήχηση. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, όπου παρατηρείται 85% διείσδυση του διαδικτύου, οι καταναλωτές δείχνουν ενθουσιασμένοι με τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών αγορών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι ηλεκτρονικές αγορές δεν περιορίζονται πλέον σε συγκεκριμένες ομάδες. Δεν αφορούν μόνο τους νέους ή τους γνώστες της τεχνολογίας, όλοι πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές. Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν ευκολότερη λύση – συχνά, πολύ ευκολότερη από τις αγορές σε ένα φυσικό κατάστημα. Μας βοηθούν να εξοικονομήσουμε χρόνο και ενέργεια, καθώς μας επιτρέπουν να ψωνίσουμε όποτε και όπου θέλουμε. Επιπλέον, επειδή οι ηλεκτρονικές αγορές μάς δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε διάφορες επιλογές και να βρούμε καλύτερες προσφορές, συχνά υπερτερούν της παραδοσιακής εμπειρίας των αγορών στο φυσικό κατάστημα. Οι αγοραστικές μας συνήθειες και οι λόγοι που μας ωθούν στις ηλεκτρονικές αγορές επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουμε τα χρήματά μας, καθώς και τα αγαθά, τις υπηρεσίες και τα ταξιδιωτικά προϊόντα που επιλέγουμε. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση παγκοσμίως, ενώ η ανοδική πορεία του δεν φαίνεται να αναχαιτίζεται. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο όγκος του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξηθεί κατά 39% έως το 2027.

ΤΕΥΧΟΣ 555

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ