Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 July 2024 06:42

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα της ΚτΠ για το Smart Readiness

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας η ημερίδα ενημέρωσης προς τους εγκαταστάτες για το πρόγραμμα Smart Readiness, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της «έξυπνης ετοιμότητας» 120.000 κτιρίων της χώρας, μέσω της δημιουργίας σύγχρονων ψηφιακών υποδομών. Πρόκειται για μια δράση, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ από την Κοινωνία της Πληροφορίας, κεντρικό κόμβο σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος τόνισε: «Η Ελλάδα κάνει ένα ψηφιακό άλμα. Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε η έκθεση για την Ψηφιακή Δεκαετία (δείκτης DESI), όπου αποτυπώνεται η πρόοδος που έχει κάνει η χώρα μας στην ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών. Σε πολλές κατηγορίες είμαστε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κομβικό ρόλο για να συνεχίσουμε διαδραματίζει η ευρυζωνικότητα. Αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, εργαζόμαστε για τη διείσδυσή της σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με το “Smart Readiness Vouchers”, 120.000 κτίρια θα αποκτήσουν υπερυψηλές ταχύτητες μέσω της εγκατάστασης οπτικής ίνας, ενώ με το “Gigabit Voucher”, 400.000 συνδρομητές θα αποκτήσουν συνδέσεις με ταχύτητα πάνω από 250Mbps».

Καταλήγοντας, ο κος Παπαστεργίου επεσήμανε: «Σημαντικός κρίκος στην επιτυχία του “Smart Readiness” είναι οι εγκαταστάτες. Επανασχεδιάσαμε το πρόγραμμα για να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, ωστόσο έχουμε να αναμετρηθούμε με μια ιστορική ευθύνη και να αξιοποιήσουμε μια μοναδική συγκυρία, ώστε να φέρουμε μια νέα εποχή στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας».

ΤΕΥΧΟΣ 550

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ