Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 July 2024 06:42

Wi-Fi στο μετρό από τα τέλη Ιουλίου

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Δημήτρης Παπαστεργίου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για το πρόγραμμα Smart Readiness με τίτλο Ευκαιρίες και προκλήσεις για εγκαταστάτες οπτικών δικτύων που διοργάνωσε η ΚτΠ. Μιλώντας με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κος Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο έργο της παροχής Wi-Fi στους σταθμούς του μετρό, αποκαλύπτοντας ότι ο πρώτος σταθμός που θα παρέχει αυτή τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό θα παραδοθεί στα τέλη Ιουλίου. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα παραδοθούν δύο ακόμη σταθμοί, ενώ η έναρξη έχει προγραμματιστεί να γίνει από σταθμούς των νοτίων προαστίων. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει η εγκατάσταση κεραιών κινητής σε διάφορα σημεία του δικτύου και τις σήραγγες που σήμερα είναι «τυφλά», κάτι που είχε εξαγγείλει και η προηγούμενη διοίκηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με τη νέα δυνατότητα, το επιβατικό κοινό θα έχει πρόσβαση στο internet τόσο στους σταθμούς όσο και εν κινήσει. Σημειώνεται ότι το δωρεάν Wi-Fi στους σταθμούς του μετρό εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Η πορεία της υλοποίησης του έργου είχε συναντήσει σημαντικά εμπόδια όλα αυτά τα χρόνια, δεδομένου ότι οι χώροι του μετρό και οι συρμοί των τρένων ανήκουν στη ΣΤΑΣΥ, η οποία είχε συμφωνήσει και είχε υπογράψει σύμβαση με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα ακόμη εμπόδιο ήταν ότι οι σχετικές εργασίες μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μόλις δύο ώρες ημερησίως – και αυτό τα ξημερώματα – για λόγους ασφαλείας.

ΤΕΥΧΟΣ 458

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ