Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 July 2024 06:42

Τιμητική διάκριση για την Nova ICT

Στο 14ο συνέδριο Mobile and IoT Connected World 2024, η Nova ICT δεν διακρίθηκε μόνο για το ICT έργο «Έξυπνο Δάσος» που στοχεύει στη πρόληψη και διαχείριση κρίσεων στη δασική περιοχή του Υμηττού, με τη χρήση καινοτόμων λύσεων λογισμικού και τεχνητής νοημοσύνης, αλλά ξεχώρισε και συνολικά για το μεγάλο οραματικό της έργο «Ψηφιακές δράσεις για την προστασία και προώθηση του Υμηττού».

Τιμητική διάκριση έλαβε η Nova ICT στην κατηγορία Civil Protection Awards 2024 με το βραβείο Best Civil Protection Project για το πρώτο ολοκληρωμένο έργο μεγάλης κλίμακας για την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων σε δασικές περιοχές, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης.

Το ICT έργο «Έξυπνο Δάσος» αναδεικνύει τη δέσμευση της Nova ICT να αξιοποιήσει τη δύναμη των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, των νέων τεχνολογιών, των εφαρμογών και των δικτύων νέας γενιάς για την ενίσχυση των δυνατοτήτων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και την προστασία του περιβάλλοντος. Αξιοποιώντας έξυπνες εφαρμογές και λύσεις βασισμένες σε δεδομένα, το έργο στοχεύει στη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και στην έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών κατά τη διάρκεια περιστατικών έκτακτης ανάγκης.

Στην καρδιά αυτού του έργου αιχμής βρίσκεται ένα υπερσύγχρονο κέντρο διαχείρισης και ελέγχου, εξοπλισμένο με κάμερες τεχνητής νοημοσύνης, αισθητήρες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αυτή η προηγμένη υποδομή διασφαλίζει την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα των βασικών φορέων που εμπλέκονται στις προσπάθειες πολιτικής προστασίας και επιτρέπει προληπτικά μέτρα για την πρόληψη φυσικών καταστροφών, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες.

ΤΕΥΧΟΣ 540

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ