Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 June 2024 06:49

Πώς επηρεάζει το Euro τους καταναλωτές στην Ελλάδα;

Η Klarna δημοσίευσε στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα που υλοποίησε σχετικά με την αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές που βοηθούν τους καταναλωτές να διαχειριστούν τον προϋπολογισμό τους κατά τη διάρκεια των αγορών τους, όπως η πληρωμή σε τρεις άτοκες δόσεις. Σύμφωνα με την έρευνα, το 52,6% των Ελλήνων αθλείται εβδομαδιαίως και το 16,4% μηνιαίως, ενώ σχεδόν 3 στους 10 γυμνάζονται καθημερινά. Η Gen Z (18-25) είναι η ηλικιακή ομάδα που αθλείται καθημερινά, ενώ οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες γυμνάζονται λίγες φορές την εβδομάδα: το 54,1% των Millennials (26-41), το 53,5% της Gen X (42-57) και το 46,3% των baby boomers (58-78).

Όσον αφορά στην αγορά προϊόντων που σχετίζονται με τον αθλητισμό, όπως αθλητικά ρούχα, αθλητικός εξοπλισμός, συνδρομές ή εισιτήρια αθλητικών εκδηλώσεων, το 21,8% των ερωτηθέντων αγοράζει σχετικά προϊόντα κάθε μήνα, το 51,6% κάθε τρίμηνο και το 23% κάθε χρόνο. Κατά τους τελευταίους 12 μήνες, τα αθλητικά ρούχα ήταν η πιο συνηθισμένη αγορά (86,3%), ακολουθούμενη από τις συνδρομές σε γυμναστήρια ή αθλητικούς συλλόγους (42,1%) και τα συμπληρώματα διατροφής, όπως οι βιταμίνες και τα πρωτεϊνικά ροφήματα (38,5%).

Ως απάντηση στον πληθωρισμό, οι Έλληνες καταναλωτές συγκρίνουν ενεργά τις τιμές των προϊόντων (65%) πριν κάνουν αγορές, αναζητούν κριτικές (37,2%) και ελέγχουν για κουπόνια και προσφορές (36,4%). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 79,8% των ερωτηθέντων εξέφρασε την προτίμησή του για υπηρεσίες Buy Now, Pay Later, υποδηλώνοντας τη ζήτηση για ευέλικτες επιλογές πληρωμών. Η Klarna, με τις καινοτόμες λύσεις πληρωμών, συμπεριλαμβανομένης της κατανομής του κόστους σε 3 άτοκες δόσεις, παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, να είναι ενημερωμένοι και να έχουν τον έλεγχο των οικονομικών τους.

Η Klarna εξετάζει τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά αθλητικών ειδών. Οι λάτρεις των σπορ έχουν θετική άποψη για την τεχνητή νοημοσύνη, όπου τη χρησιμοποιήσουν για αποτελεσματικές συγκρίσεις τιμών (78,3%), εξατομικευμένες συστάσεις (31,1%), αξιολογήσεις προϊόντων (35,4%) και εικονική δοκιμή αθλητικών προϊόντων (34,6%).

ΤΕΥΧΟΣ 537

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ