Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 June 2024 06:49

Ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές από την Cosmote Insurance

Η ασφάλεια «Κτιρίου και περιεχομένου» είναι ένα από τα πιο γνωστά πακέτα στην ασφάλιση κατοικίας στην Ελλάδα, οι κάτοικοι των νησιών επιλέγουν περισσότερο πλήρη πακέτα ασφάλισης, ενώ η κάλυψη σεισμού είναι η δημοφιλέστερη προαιρετική κάλυψη, όπως προκύπτει από έρευνα της Cosmote Insurance, που αναδεικνύει τις ανάγκες των καταναλωτών για πλήρη κάλυψη από φυσικές καταστροφές. Η προηγμένη ψηφιακή πλατφόρμα αγοράς ασφαλειών της Cosmote μελέτησε τις επιλογές και τις προτιμήσεις των χρηστών της για το 2023, σχετικά με το πακέτο ασφάλειας που αγοράζουν για το σπίτι τους.

Σύμφωνα με την έρευνα της Cosmote Insurance, η πλειοψηφία των πελατών (52%) επιλέγει ασφάλεια κτιρίου και περιεχομένου, ασφάλεια κτιρίου επιλέγει μικρότερο ποσοστό (37%), ενώ η απλή ασφάλεια περιεχομένου επιλέγεται από το 11% των πελατών της Cosmote Insurance.

Πρώτη στις προαιρετικές καλύψεις για την κατοικία είναι του σεισμού, με το 77% των πελατών να την επιλέγουν, θέτοντάς την ως προτεραιότητα σε μια σεισμογενή χώρα, όπως η Ελλάδα. Η κλοπή περιεχομένου, ιδιαίτερα χρήσιμη και για τα εξοχικά, έρχεται δεύτερη με 41%, ενώ το 25% των χρηστών επιλέγει ως προαιρετική κάλυψη τη νομική προστασία και την κάλυψη από κατολίσθηση του εδάφους.

Αυξημένη ζήτηση για ολοκληρωμένη ασφάλιση παρατηρείται στους κατοίκους των νησιών, καθώς είναι περισσότερο ευάλωτοι σε έντονα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των νησιών στο Ιόνιο, το Β. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη επενδύουν σε πιο πλήρη πακέτα ασφάλισης κατοικίας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

ΤΕΥΧΟΣ 532

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ