Skip to main content
1 March 2022 07:49

Περιφέρεια Αττικής και ΕΣΕΕ δίνουν προτεραιότητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΜμΕ

Κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, κου Γ. Πατούλη, με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κο Γ. Καρανίκα, τονίστηκε η ανάγκη προώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ελληνικού Εμπορίου μέσα από τη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2021/27.

Ήδη η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση του επιχειρείν, όπως είναι το πρόγραμμα για τη στήριξη περίπου 10.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας με το ποσό των 250 εκατ. ευρώ αλλά και το πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με το ποσό των 8 εκατ. ευρώ.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κύριος Πατούλης διατύπωσε τη βούληση της Περιφέρειας να συμβάλλει και στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: «Είναι σημαντικό, όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να εναρμονιστούν με τις ανάγκες του μέλλοντος και να περάσουν στη νέα ψηφιακή εποχή, βελτιώνοντας το επίπεδο υπηρεσιών τους προς τους καταναλωτές. Ως Περιφέρεια Αττικής, θα συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας».

Η συζήτηση αυτή κατέληξε στη συμφωνία να υπάρξει νεότερη συνάντηση για να τεθούν οι λεπτομέρειες των κοινών δράσεων ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού των εμπορικών ΜμΕ που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τους δύο φορείς.

Τεύχος 21

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ