Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 March 2022 10:00

Ξεκίνησε το Mobile World Congress 2022

To Mobile World Congress αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές εκδηλώσεις στην παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών και προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επιχειρήσεων, οργανισμών και στελεχών από ολόκληρο τον κόσμο

Το Mobile World Congress 2022 πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2022 και περιλαμβάνει 44 ελληνικές εταιρείες που έχουν αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα, εφαρμογές και υπηρεσίες, οι οποίες αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες (π.χ. λύσεις AR/VR και fintech). Η ελληνική αποστολή, με κεντρικό μήνυμα το «Innovation Unleashed», η συμμετοχή στο MWC Barcelona είναι μια ευκαιρία για νέες συνεργασίες και δικτύωση.

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), έχουν αναλάβει τον συντονισμό της ελληνικής αποστολής. Ο κος Γιώργος Μαρκατάτος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚΕΕ επεσήμανε ότι «η φετινή ελληνική αποστολή αποτελεί το αποτέλεσμα μίας πολύμηνης προσπάθειας με στόχο την περαιτέρω προώθηση του οικοσυστήματος καινοτομίας που έχουμε δημιουργήσει. Η έμφαση που δίνουμε στις συνέργειες έχει αρχίσει να αποδίδει, όπως φαίνεται και από τη συμμετοχή φορέων και οργανισμών του οικοσυστήματος στην ελληνική αποστολή».

Χορηγοί της ελληνικής αποστολής είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Samsung, η Uni Systems και το egg – enter•grow•go της Τράπεζας Eurobank.

Στους υποστηρικτές της ελληνικής αποστολής περιλαμβάνονται ακόμη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το Elevate Greece, η 5G Ventures και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Στους συνεργάτες περιλαμβάνονται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), το Corallia και η HETIA.

Τεύχος 21

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ