Skip to main content
19 June 2024 06:52

Εξυπνότερη βιομηχανία φαρμάκων χάρη στην τεχνολογία

Πώς βοηθά η ψηφιακή τεχνολογία να γίνονται «εξυπνότερα» τα συστήματα υγείας; Ο δημοσιογράφος της Huffpost Greece και του Antenna TV, κος Αντώνης Φουρλής, που συντόνισε τη συζήτηση, σημείωσε ότι η ελληνική αγορά φαρμάκων είναι μία αναπτυσσόμενη βιομηχανία στη χώρα, αλλά με προβλήματα, και ζήτησε από τους ομιλητές να πουν πώς η τεχνολογία θα βοηθήσει στην επίλυσή τους. H συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1st SFEE Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με κεντρικό θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την Αξία».

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάλυσης δεδομένων για τον τομέα της υγείας. «Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και ασχολούμαστε πολύ με τα δεδομένα του φακέλου υγείας myhealth», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τα δεδομένα αυτά θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν ως πλούτος για καλύτερα φάρμακα και καλύτερη παροχή υγείας.

«Η ΕΕ πήρε πολλές αποφάσεις για την υγεία και την τεχνητή νοημοσύνη και υπέδειξε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συλλέξουμε τα ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα της υγείας των πολιτών. Ακολουθούμε την στρατηγική της ΕΕ στον τομέα της αποθήκευσης και αξιοποίησης δεδομένων, αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ώστε τα δεδομένα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια. Εμείς ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αυτό το έργο καλούμαστε να κάνουμε», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

ΤΕΥΧΟΣ 531

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ