Skip to main content
18 June 2024 06:43

Νέα data centers στην Ισπανία από την Microsoft

Η Microsoft έκανε γνωστή την πρόθεση της να επενδύσει 6,7 δισ. ευρώ στην Ισπανία, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Αραγονίας, για την κατασκευή data centers. Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση της Αραγονίας, η Microsoft υπέβαλε αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή κέντρων δεδομένων σε τοποθεσία έξω από την πόλη Σαραγόσα. Η επένδυση της εταιρείας θα κατανεμηθεί σε διάστημα 10 ετών, δήλωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Η Microsoft ακολουθεί την κύρια ανταγωνίστριά της, τη μονάδα υπολογιστικού νέφους AWS της Amazon, βάζοντας στο μάτι την Αραγονία. Η Amazon ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επενδύσει 15,7 δισ. ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια για την κατασκευή κέντρων δεδομένων στην Αραγονία. Η Amazon δήλωσε ότι θα τροφοδοτεί τα κέντρα δεδομένων της πλήρως με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πριν λίγες μέρες, η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μια αντίστοιχη επένδυση ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Σουηδία, καθώς θέλει να επεκτείνει την υποδομή cloud και τεχνητής νοημοσύνης στη σκανδιναβική χώρα, σε μια περίοδο δύο ετών.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης έχει τροφοδοτήσει τη ζήτηση για υπηρεσίες cloud, με αποτέλεσμα εταιρείες όπως η Microsoft και η Amazon Web Services να σπεύδουν να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη.

Επίσης, η Microsoft επένδυσε σε κέντρα δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο και στη Γερμανία και την Ισπανία τον Φεβρουάριο. Σχεδιάζει να αναπτύξει 20.000 από τις πιο προηγμένες μονάδες επεξεργασίας γραφικών, οι οποίες επιταχύνουν τους υπολογισμούς στους υπολογιστές, στα κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στο Sandviken, το Gavle και το Staffanstorp της Σουηδίας.

ΤΕΥΧΟΣ 530

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ