Skip to main content
17 June 2024 06:51

Εύκολη πλοήγηση με Apple Intelligence

Στην ενίσχυση του φωνητικού βοηθού Siri και των λειτουργικών συστημάτων της με το ChatGPT της OpenAI, πρόκειται να προχωρήσει η Apple, σε μία προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Πρόκειται για μέρος ενός νέου εξατομικευμένου συστήματος AI – που ονομάζεται Apple Intelligence – το οποίο έχει στόχο να προσφέρει στους χρήστες έναν τρόπο να πλοηγούνται πιο εύκολα στις συσκευές της Apple.

Οι νέες εκδόσεις στα λειτουργικά συστήματα iPhone και Mac θα επιτρέψουν την πρόσβαση στο ChatGPT μέσω μιας συνεργασίας με την OpenAI. Το ChatGPT μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση άλλων εργαλείων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κειμένου και περιεχομένου. Η δοκιμαστική έκδοση θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο. Ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, δήλωσε, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών στα κεντρικά γραφεία του τεχνολογικού γίγαντα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, ότι η κίνηση θα φέρει τα προϊόντα της εταιρείας του «σε νέα ύψη».

Η Apple αντιμετώπισε πίεση να εισαγάγει νέες δυνατότητες AI στα προϊόντα της μετά την ταχεία άνοδο των αντιπάλων που έχουν υιοθετήσει τη νέα τεχνολογία. Η εταιρεία ήταν σε μεγάλο βαθμό απούσα από τη «χιονοστιβάδα» προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης που κυκλοφόρησαν από εταιρείες τεχνολογίας τους τελευταίους μήνες.

Το Apple Intelligence θα γίνει μέρος κάθε εφαρμογής και προϊόντων της Apple που χρησιμοποιούν οι πελάτες – είτε πρόκειται για έναν βοηθό γραφής που βελτιώνει τα πρόχειρα των μηνυμάτων, είτε για το ημερολόγιο που μπορεί να δείξει την καλύτερη διαδρομή για να φτάσουν έγκαιρα οι χρήστες σε ένα ραντεβού. Υπό αυτή την έννοια, είναι παρόμοιο με τον βοηθό AI Copilot της Microsoft, αλλά δεν χρειάζεται να πληρώσει κανείς επιπλέον για να το ενεργοποιήσει.

Το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας θα πραγματοποιείται στην ίδια τη συσκευή, ενώ μεγαλύτερες ενέργειες που απαιτούν περισσότερη ισχύ θα αποστέλλονται στο cloud, χωρίς όμως να αποθηκεύονται εκεί δεδομένα.

ΤΕΥΧΟΣ 529

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ