Skip to main content
13 June 2024 06:46

ICT έργο στη Σαλαμίνα από την Nova

H Nova αναπτύσσει το πιο ολοκληρωμένο ψηφιακό πάρκο πολιτισμού που λειτουργεί στην Ελλάδα, σε έναν υπέροχο χώρο προαγωγής πολιτισμού, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών. Το έργο Ψηφιακή ανάδειξη της Σαλαμίνας μέσω παρουσίασης της ιστορίας και του πολιτιστικού της αποθέματος με χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών συστημάτων, βασίζεται σε εργαλεία AI, νέες τεχνολογίες και εφαρμογές και δίκτυα νέας γενιάς και πρόκειται για ένα ψηφιακό μουσείο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Σαλαμίνας, μια ιστορία που καθόρισε όλον τον δυτικό κόσμο και έναν πολιτισμό που φέρει τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα. Το έργο στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελακίων «Μαρία Καντάρη» και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη του νησιού, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και του πολιτιστικού αποτυπώματος του τόπου, καθώς και η ενίσχυση της ελκυστικότητας και της επισκεψιμότητας της Σαλαμίνας.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Β΄ Πειραιά, κος Γ. Βρεττάκος και κος Μ. Λιβανός, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Σαλαμίνας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

ΤΕΥΧΟΣ 527

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ