Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 June 2024 06:46

Ασφαλείς άμεσες πληρωμές με τεχνητή νοημοσύνη

Η Visa ανακοίνωσε πως τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει, όπως και οι υπηρεσίες της, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις άμεσες πληρωμές, εντοπίζοντας καλύτερα τις απάτες και μειώνοντας την εμφάνισή τους. Μέσα από ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Visa έδειξε πως η αξιοποίηση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει, έχει τη δυνατότητα να μειώσει δραστικά τις απώλειες 600 εκατ. λιρών ετησίως από απάτες που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Τα αποτελέσματα από το πιλοτικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκαν, αποκάλυψαν ότι η Visa εντόπισε το 54% των απατηλών συναλλαγών που είχαν διαπεράσει τα προηγμένα συστήματα ανίχνευσης απάτης των τραπεζών, υποδηλώνοντας ότι η δοκιμασμένη τεχνολογία προγνωστικής τεχνητής νοημοσύνης της Visa μπορεί να έχει σημαντική συνεισφορά και θα μπορούσε να διαφυλάξει 330 εκατ. λίρες από τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά την πιλοτική συνεργασία ανάμεσα στη Visa και την Pay.UK, που διαχειρίζεται τις πληρωμές λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου, αναλύθηκαν δισεκατομμύρια προηγούμενων τραπεζικών συναλλαγών λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο – πάνω από το 50% των ετήσιων συναλλαγών από λογαριασμό σε λογαριασμό, καλύπτοντας ένα διάστημα 12 μηνών.

ΤΕΥΧΟΣ 520

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ