Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

27 May 2024 06:51

Ολοκληρώθηκε η εσπερίδα του CSE για τις CSRD

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) διοργάνωσε με επιτυχία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, εσπερίδα στις 22 Μαΐου στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace στη Θεσσαλονίκη, με θέμα CSRD: Πώς επηρεάζει τη χρηματοδότηση και τις εξαγωγές; Τι απαιτείται για την εφαρμογή της; Στελέχη επιχειρήσεων, φορείς και δημοσιογράφοι από τη Βόρεια Ελλάδα συμμετείχαν στην εσπερίδα, κατά την οποία ενημερώθηκαν για τα κύρια στοιχεία της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας για την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας (CSRD) και τις επιπτώσεις της στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Σημαντικές ομιλίες και γόνιμος διάλογος:

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κος Συμεών Διαμαντίδης, ανέλυσε τα κριτήρια ESG και τις προκλήσεις που θέτουν στις επιχειρήσεις, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία ανάπτυξης της καινοτομίας σε συνδυασμό με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κος Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος της PFIZER Hellas, αναφέρθηκε στη σημασία της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής υπευθυνότητας στις εταιρείες.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE), κος Νίκος Αυλώνας, ανέλυσε τις βασικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας (CSRD), δίνοντας έμφαση στις αλλαγές που θα επιφέρει στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και την επίδρασή της στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε πρακτικές λύσεις που μπορούν να εφαρμόσουν οι μεσαίες οικογενειακές εταιρείες και στη σημασία των συνεργειών για την υλοποίηση της οδηγίας.

ΤΕΥΧΟΣ 514

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ