Skip to main content
24 May 2024 06:48

H Samsung υποστήριξε το Skills Clubs

Η Samsung Electronics Hellas υποστήριξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Skills Clubs: Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται για τρίτη χρονιά από το British Council με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και φέτος υποστηρίχθηκε και από τη Samsung Electronics Hellas, η οποία προσέφερε συμπληρωματικά εργαστήρια design thinking μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Solve for Tomorrow» που υλοποιήθηκε από το British Council, καθώς και τα δώρα για τους νικητές του διαγωνισμού συνολικής αξίας 3.000 ευρώ σε εξοπλισμό για το σχολείο τους.

Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει μαθητές (ηλικίας 14-18 ετών) να αναπτύξουν δεξιότητες και να καλλιεργήσουν την αντίληψή τους για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, με απώτερο σκοπό τη στήριξη της μελλοντικής τους ένταξης στην αγορά εργασίας και την κοινωνία. Το σχολικό έτος 2023-2024, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 51 σχολεία σε περισσότερες από 10 πόλεις της Ελλάδας, φτάνοντας σε 3.175 μαθητές και 244 εκπαιδευτικούς.

Οι σχολικές ομάδες που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος υπέβαλαν τις πρωτότυπες ιδέες τους για δράσεις κοινωνικής καινοτομίας που αφορούν στο σχολείο, την κοινότητα και την καθημερινότητά τους. Τέσσερις ομάδες μαθητών από τη Θεσσαλονίκη, τρεις από την Αθήνα, δύο από την Αχαΐα και μία από την Τήνο συναντήθηκαν στην τελική εκδήλωση του διαγωνισμού, διεκδικώντας διάκριση μπροστά σε μια τριμελή κριτική επιτροπή που αξιολόγησε τις προτάσεις τους, με βάση τον ξεχωριστό κοινωνικό τους αντίκτυπο, τη βιωσιμότητα, αλλά και την καινοτομία του πλάνου τους.

Το μεγάλο βραβείο για την πιο ολοκληρωμένη ιδέα κατέκτησε το Διαπολιτισμικό ΓΕΛ Ευόσμου με την ομάδα Υπάρχει χώρος για όλους, που θέλησε να δώσει λύση στο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης σε θέσεις Ατόμων με Αναπηρία.

ΤΕΥΧΟΣ 513

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ