Skip to main content
9 May 2024 06:56

Canon Selphy: Εκτύπωση φωτογραφιών υψηλής

Η Canon ανακοίνωσε ότι η σειρά compact φωτογραφικών εκτυπωτών Selphy θα γιορτάσει την 20η επέτειό της το 2024. Η σειρά Selphy δημιουργήθηκε το 2004 ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για εκτυπώσεις φωτογραφιών, λόγω της ταχείας εξάπλωσης των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Μέχρι τον Απρίλιο του 2024, στη σειρά Selphy έχουν παρουσιαστεί 31 προϊόντα και έχουν διατεθεί συνολικά πάνω από 17 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.

Οι εκτυπωτές Selphy παράγουν εκτυπώσεις φωτογραφιών υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής αντοχής, χάρη στην υιοθέτηση μιας διαδικασίας εκτύπωσης dye sublimation, στην οποία το μελάνι μεταφέρεται στο υλικό εκτύπωσης αφού ατμοποιηθεί με τη χρήση θερμότητας. Είναι επίσης εύχρηστοι, με μικρές διαστάσεις και βάρος, ώστε να μεταφέρονται εύκολα.

Ο Selphy CP710, με έγχρωμη οθόνη LCD και δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών απευθείας από κάρτες μνήμης, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2005. Στη συνέχεια, με την κυκλοφορία του Selphy CP900 τον Σεπτέμβριο του 2012, οι εκτυπωτές Selphy απέκτησαν συμβατότητα με ασύρματα δίκτυα Wi-Fi και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με smartphone και tablet. Ο Selphy Square Qx10, ένα compact και ελαφρύ μοντέλο με εσωτερική μπαταρία, που το καθιστούσε ιδανικό για χρήση σε κάθε χώρο, προστέθηκε στη σειρά τον Απρίλιο του 2020. Μετά από αυτό, η Canon συνέχισε να αναπτύσσει περαιτέρω τις λειτουργίες και τον σχεδιασμό των προϊόντων, και τον Σεπτέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε τον Selphy CP1500, το πιο πρόσφατο μοντέλο της σειράς CP, το οποίο αποδίδει τα χρώματα με ιδιαίτερη ζωντάνια χάρη σε μια αυτοματοποιημένη λειτουργία διόρθωσης χρωμάτων.

ΤΕΥΧΟΣ 502

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ