Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

30 April 2024 06:55

HPE Aruba Networking 730 Series Campus: Νέα Αccess Points Wi-Fi 7

Η Hewlett Packard Enterprise παρουσίασε Access Points Wi-Fi 7 (APs) που παρέχουν έως και 30% μεγαλύτερη χωρητικότητα ασύρματης επικοινωνίας, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τα καινούρια APs ενισχύουν την ασφάλεια του δικτύου και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες βάσει τοποθεσίας, για να δημιουργήσουν μια ασφαλή πλατφόρμα συνδεσιμότητας που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εφαρμογών AI, IoT, καθώς και εντοπισμού θέσης και ασφάλειας.

Τα νέα HPE Aruba Networking Aps, η διαχείριση των οποίων γίνεται μέσω της πλατφόρμας Aruba Networking Central της HPE, αποτελούν μία ασφαλή πλατφόρμα συνδεσιμότητας και μπορούν να υποστηρίξουν την αύξηση του αριθμού των συσκευών IoT, όπως κάμερες, αισθητήρες ήχου και ανιχνευτές κίνησης που εγκαθιστούν οι επιχειρήσεις στο δίκτυο τους.

Με την εισαγωγή των HPE Aruba Networking 730 Series Campus APs, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν στο μέγιστο από την επένδυση που θα κάνουν σε ασύρματη υποδομή, καθώς περιλαμβάνονται:

Καλύτερη απόδοση Wi-Fi για απαιτητικές χρήσεις: Το Ultra tri-band (UTB) απομακρύνει τις παρεμβολές των καναλιών στα 5GHz και 6GHz, συμβάλλοντας στη μεγιστοποίηση της απόδοσης και στην αύξηση της χωρητικότητας, δίνοντας στις επιχειρήσεις την ευελιξία να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα και τις δύο ζώνες συχνοτήτων.

Ενισχυμένη ασύρματη ασφάλεια: Παρέχεται βελτιωμένη ορατότητα στα συστήματα IoT και αυτόματος δυναμικός διαχωρισμός για την απόδοση πρόσβασης βάσει ρόλων σε χρήστες και συσκευές IoT. Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως είναι η κρυπτογράφηση σε επίπεδο σύνδεσης, που επεκτείνουν την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται ενσύρματα στο Access Point και ένα mode προσωπικού ασύρματου δικτύου που παρέχει ασφαλή και αυτόνομη εγκατάσταση των συσκευών του χρήστη σε περιβάλλον ομάδων όπως είναι οι χώροι των Πανεπιστημίων.

Εξάλειψη των διαχειριστικών overlays δικτύων IoT: Επιτρέπει στα APs να λειτουργούν ως σύνδεσμος για τις συσκευές IoT, ώστε να επικοινωνούν απευθείας με υπηρεσίες IoT.

Ευρύτερη υποστήριξη πρωτοκόλλων IoT: Η υποστήριξη των πρωτοκόλλων Bluetooth και Zigbee φέρνει τη δυνατότητα ανάπτυξης για περιβάλλοντα IoT υψηλής πυκνότητας και οι διπλές θύρες USB παρέχουν ισχυρή συνδεσιμότητα για ένα ευρύ φάσμα συσκευών IoT που χρησιμοποιούν διαφορετικά πρωτόκολλα.

AP ως λύση επεξεργασίας δεδομένων: Με διπλάσια μνήμη SDRAM και Flash σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα της HPE, επιτρέπουν στα containers να τρέχουν απευθείας πάνω στα APs, με αποτέλεσμα την απλοποίηση της μετάδοσης δεδομένων αλλά και την τοπική επεξεργασία των δεδομένων για ταχύτερη απόκριση σε πραγματικό χρόνο σε αλλαγή παραμέτρων, όπως είναι η θερμοκρασία ή ο εντοπισμός κάποιας κίνησης.

Υπηρεσίες βασισμένες σε τοποθεσία υψηλής ακρίβειας: Τα πρώτα Access Points που αξιοποιούν το νέο πρότυπο εντοπισμού θέσης Wi-Fi, για βελτιωμένες υπηρεσίες εντοπισμού θέσης που παρέχουν ακρίβεια ενός μέτρου, καθώς και υποστήριξη του προτύπου IEEE 802.11az για την ενεργοποίηση δικτύων αυτοεντοπισμού.

Βιωσιμότητα και εξοικονόμηση ενέργειας: Η δυναμική λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας με τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και στη μείωση των δαπανών των επιχειρήσεων.

ΤΕΥΧΟΣ 500

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ